Ξεκινά τέλη Οκτωβρίου η διάθεση καυσόξυλων στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκινά τέλη Οκτωβρίου η διάθεση καυσόξυλων στο δήμο ΘέρμηςTις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία στο Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του δήμου Θέρμης για όλους τους μόνιμους κατοίκους του ορεινού Λιβαδίου, οι οποίοι θα υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας συλλογής ξερών καυσόξυλων στα όρια της κοινότητας κατοικίας τους για την κάλυψη των αναγκών τους το φετινό χειμώνα.
Η ημερομηνία της συλλογής των καυσόξυλων θα καθοριστεί όπως κάθε χρόνο από το Δασαρχείο και θα γίνεται καθημερινά εκτός αργιών και Κυριακών και κατά τις ώρες που θα ορίζονται με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

 Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι Λιβαδίου θα έχουν την υποχρέωση να εντοπίσουν και να υποδείξουν στο Δασαρχείο Θεσσαλονίκης το σημείο όπου βρίσκονται τα καυσόξυλα καθώς και να τα συλλέξουν οι ίδιοι, ενώ όπως συμβαίνει κάθε χρόνο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Θα επιτρέπεται μία αίτηση ανά οικογένεια και κατά κατοικία.

Ειδικότερα, στις περιοχές Χορτιάτη και Λιβαδιού κάθε χρόνο, επιτρέπεται η συλλογή υπολειμμάτων υλοτομίας από τις διαχειριζόμενες συστάδες των δημοσίων δασών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους, με την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η υλοτομία, η μετατόπιση και η μεταφορά των δασικών προϊόντων και να έχει συνταχθεί το πρωτόκολλο τελικής επιθεώρησης. 

Υπενθυμίζεται ότι τα συλλεγόμενα καυσόξυλα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για ατομικές ανάγκες των κατοίκων, απαγορευμένης της εμπορίας αυτών, ή της διαθέσεώς τους για άλλο σκοπό και της μεταφοράς τους εκτός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτησή τους στον δήμο και στη συνέχεια ο δήμος θα αναλάβει να την προσκομίσει στο Δασαρχείο,

Ακολουθεί η συλλογή που γίνεται με σημείωμα το οποίο χορηγεί το αρμόδιο δασικό όργανο, μόνο από τις περιοχές όπου δηλώνουν οι αιτούντες μόνιμη κατοικία, με την παρουσία του δασοφύλακα, κατόπιν προκαθορισμένης ημερομηνίας και οι θέσεις θα υποδειχθούν από τους αιτούντες.Δεν υπάρχουν σχόλια