Ξεκίνησαν ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους - Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησαν ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους - Η ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης




Ξεκίνησαν τα έργα για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε αγροκτήματα του δήμου Θέρμης.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν αγροτικούς δρόμους στα αγροκτήματα Θέρμης, Νέας Ραιδεστού, Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων από τη Δημοτική Ενότητα Θέρμης, Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής και Σουρωτής από τη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών και Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Καρδίας από τη Δημοτική Ενότητα Μίκρας του δήμου Θέρμης.

Όλες οι οδοί βρίσκονται μεταξύ αγροτεμαχίων των παραπάνω αγροκτημάτων και εξυπηρετούν τις μεταφορικές ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Οι εργασίες οι οποίες θα γίνουν σε αυτούς τους αγροτικούς δρόμους αφορούν, μεταξύ άλλων, κατασκευή οδοστρωσίας (υπόβαση και βάση), απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος στις οδούς της Κοινότητας Ν. Ρυσίου, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση οδοστρώματος και τοποθέτηση πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης (ρυθμιστικές ορίου ταχύτητας, προειδοποιητικές και πληροφοριακές), όπου απαιτείται και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας κατά μήκος της παράπλευρης οδού του ποταμού Ανθεμούντα (οδός 10), στην κοινότητα Βασιλικών, για την προστασία των διερχομένων οχημάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.744.998,34 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου “Ασφαλτοστρώσεις δήμου Θέρμης” ξεκίνησαν εργασίες κρασπέδωσης και ασφαλτόστρωσης της οδού Καλλιθέας στον οικισμό Καρδίας.