Τούρκικος καφές σε γυάλινα ιγκλού - Κοινωνική απόσταση, «αλα τούρκα»! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τούρκικος καφές σε γυάλινα ιγκλού - Κοινωνική απόσταση, «αλα τούρκα»!




Η έξαρση της πανδημίας έκανε ένα τούρκο επιχειρηματία να επινοήσει μια πρωτότυπη ιδέα για να διατηρήσει την πελατεία του
Μία καφετέρια, στην επαρχία Σεβάστεια της Κεντρικής Ανατολίας, σερβίρει καφέ στους θαμώνες μέσα σε γυάλινα ιγκλού, προκειμένου να διασφαλίσει τις κοινωνικές αποστάσεις εν μέσω της πανδημίας, γεγονός που έχει ενθουσιάσει τους ντόπιους.

«Εμπνευσμένο από το σχεδιασμό των ιγκλού των Εσκιμώων, έχουμε κατασκευάσει αυτούς τους 12 γυάλινους θόλους», δήλωσε ο Γιουνούς Γιλντίζ, ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην εφημερίδα Χουριέτ
Οι πολίτες έχουν «αγκαλιάσει» την ιδέα και απαιτούν και από άλλους χώρους να την υιοθετήσουν, πρόσθεσε ο Γιλντίζ.

Ένας από τους τακτικούς πελάτες του καφέ, ο Αχμέτ Κανέρ Καραμπάχ, είπε: «Μου αρέσει εδώ, καθώς έχουμε τον δικό μας χώρο και απέχουμε με ασφάλεια από τους υπόλοιπους».
«Κανείς δεν μας ενοχλεί εδώ», είπε ο Σινάτ Εμπρέ Τοράκ, ένας άλλος πελάτης.

Ένας ντόπιος, ο Αχμέτ Κεμάλ Γιαμάν, δήλωσε πως ο φόβος για τον κορωνοϊό τον ώθησε να προτιμήσει τη συγκεκριμένη καφετέρια. «Επιλέγω να απομονωθώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι περήφανος για τη δημιουργική του προσέγγιση στη φυσική απόσταση «Δεν υπάρχει άλλη ιδέα σαν αυτή στην Τουρκία. Έχουμε πάρει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ιδέα».

Ο Γιλντίζ πιστεύει πως η ζήτηση θα αυξηθεί, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, λόγω της πανδημίας και του επικείμενου ψύχους.

Σημείωσε, επίσης, ότι το καφέ του είναι ειδικά σχεδιασμένο, ώστε να είναι προσιτό στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ένα ιγκλού, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τους Inuits και τους Εσκιμώους, είναι σε σχήμα θόλου χτισμένο με χιόνι, που λειτουργεί ως μονωτής του ψύχους και μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές, όσο μείον 45 βαθμούς Κελσίου.