Εναντίωση της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης" στην απόφαση του Δήμου να απαιτήσει τον παραχωρηθέν χώρο στέγασης του "Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εναντίωση της "Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης" στην απόφαση του Δήμου να απαιτήσει τον παραχωρηθέν χώρο στέγασης του "Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης"


Η θέση της δημοτικής παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης" σε συνέχεια της ανακοίνωσης του "Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης" 
   
      
Το τελεσίγραφο έξωσης του Δημάρχου Θέρμης προς το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) 
   
Ο Δήμαρχος Θέρμης, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, με επιστολή-τελεσίγραφο, ζητά από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης εντός τριών ημερών να αδειάσει και να παραδώσει το χώρο που του έχει παραχωρήσει από το 2013 . Το κοινωνικό ιατρείο αν φύγει από αυτό τον χώρο θα κλείσει διότι στερείται των απαραίτητων οικονομικών πόρων.

Κρίνουμε προσχηματική την επείγουσα ανάγκη που επικαλείται ο Δήμος για εγκατάσταση στον ίδιο χώρο κέντρου covid για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης διαχείρισης κρουσμάτων στους χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου . Σε καμία εγκύκλιο ή στις σχετικές οδηγίες του πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ δεν απαιτείται η οργάνωση τέτοιου χώρου. 

Ο Δήμος βέβαια, αν θέλει, να οργανώσει τέτοιο χώρο, μπορεί να βρει άλλους διαθέσιμους χώρους αντί να ξεσπιτωθεί ένας φορέας αλληλεγγύης . Οι χώροι των ΚΑΠΗ αλλά και οι χώροι που διαθέτει η Πολιτική Προστασία μπορούν να διατεθούν για αυτό το σκοπό , όπως και άλλοι που η διοίκηση γνωρίζει καλύτερα .

Για την υλοποίηση του σχετικού σχεδίου δράσης που δόθηκε σε δημοσιότητα για τον περιορισμό μετάδοσης του covid στους χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου έχει συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Κουγιουμτζίδης, ως συντονιστής διαχείρισης, ο αντιδήμαρχος παιδείας και κοινωνικής πολιτικής κ. Αποστόλου , ο πρόεδρος του δημοτικoύ συμβουλίου κ. Τιτέλης . 

Παίρνουν τα μέλη της επιτροπής την πολιτική ευθύνη να παύσει να λειτουργεί το κοινωνικό ιατρείο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο χώρος ως κέντρο Covid ή μάλλον αποδέχονται οι αρμόδιοι για την πολιτική προστασία, την κοινωνική πολιτική και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου να παύσει η λειτουργία ενός φορέα αλληλεγγύης απολύτως απαραίτητου σε εποχή πανδημίας; 

Πώς και γιατί να βάλουμε στη ζυγαριά δυο εξίσου σημαντικά και ζητούμενα αγαθά τη δεδομένη στιγμή που βιώνουμε όλα όσα βιώνουμε ως κοινωνία ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίλημμα !

Ολόκληρη η τοπική κοινωνία – και όχι μόνο - γνωρίζει τη συνεισφορά του ΚΙΑΛΛΗ. Με στοιχεία που μας έδωσε το ΚΙΑΛΛΗ μετρά εθελοντές ήτοι 83 γιατροί-κοινωνικοί λειτουργοί-ψυχολόγοι, 56 συνεργαζόμενα φαρμακεία και οι 150 πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης, ενώ οι εξετασθέντες ασθενείς ανέρχονται συνολικά σε 2.507, 56 χρόνιοι ασθενείς προμηθεύονται μηνιαία τα φάρμακά τους, βοηθά 105 οικογένειες ενώ άποροι ασθενείς νοσοκομείων και γηροκομείων, ψυχικά ασθενείς άνθρωποι σε ιδρύματα, σε σωφρονιστικά ιδρύματα, οι κακοποιημένες γυναίκες , άνθρωποι σε κέντρα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης ατόμων, άστεγοι και μοναχικά άτομα έχουν βοηθηθεί. 

Το ΚΙΑΛΛΗ συνεργάζεται με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, τη Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Ανατολική Α.Ε., την Πνοή Ελπίδας, το Ίδρυμα «Ευαγγελιστής Μάρκος», Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προσφύγων που εδρεύουν στον Δήμο, διευρύνοντας συνεχώς τον τομέα δράσης του . Αυτές και πολλές άλλες δράσεις υλοποιεί τόσα χρόνια σε ένα χώρο που του διέθεσε ο δήμος και που οι ίδιοι με πολύ κόπο έφτιαξαν .

Είναι ένας ανεξάρτητος , πέραν των δομών του Δήμου φορέας, αλλά το κοινωνικό έργο του το πιστώνεται σίγουρα ο Δήμος Θέρμης, πολύ δε περισσότερο το απολαμβάνουν ως αγαθό οι δημότες του . Αυτό άλλωστε δεν είναι και το απολύτως ζητούμενο ;

Ο Δήμαρχος στήριξε αυτή τη δομή από την πρώτη στιγμή , δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι να συνεχίσει να το πράττει ! 

Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης για να παραμείνουν στο χώρο .