Η μυστική επιχείρηση ΕΥΠ και ΕΛΑΣ για την παράνομη μεταφορά μεταναστών από ΜΚΟ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η μυστική επιχείρηση ΕΥΠ και ΕΛΑΣ για την παράνομη μεταφορά μεταναστών από ΜΚΟ



Μία υπόθεση παράνομης μεταφοράς μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στη Λέσβο είδε το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ΕΥΠ και ΕΛΑΣ συνεργάστηκαν στην μυστική επιχείρηση «Αλκμήνη», διερευνώντας τον ρόλο τεσσάρων ΜΚΟ στη διά θαλάσσης προώθηση από την Τουρκία μεταναστών και προσφύγων στη Μυτιλήνη, οι οποίες κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν παράνομες διαδικασίες και μεθόδους.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα, στην υπόθεση φέρονται να ενέχονται υπήκοοι Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Αυστρία, Νορβηγίας και Βουλγαρίας. Η πλειονότητα των κατηγορουμένων, 26 στον αριθμό, είναι πολίτες Γερμανίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η υπόθεση ανακαλύφθηκε με τη μυστική αποστολή δύο μεταναστών στα παράλια της γειτονικής χώρας και τη σκηνοθετημένη συνεργασία τους με μέλη των ελεγχόμενων ΜΚΟ για τη διαπεραίωση εκατοντάδων ανθρώπων.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκαν η άριστη πληροφόρηση, ο δόλος των ενεχομένων και τα «κατ΄επίφασιν ανθρωπιστικά κινήτρά τους».

Η έρευνα της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως στόχο να «ξηλωθεί» το σύστημα που φέρεται να γνώριζε τα πάντα σε σχέση με τα δρομολόγια των λαθρεμπόρων από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο.

Καθημερινή