Όταν το σεξ συναντά την τεχνολογία: Με 87% τρέχει η αγορά του SexTech - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Όταν το σεξ συναντά την τεχνολογία: Με 87% τρέχει η αγορά του SexTech



Όταν μιλάμε για τεχνολογία το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει σε smartphones, tablets, laptops, άντε και wearables και «έξυπνες» οικιακές συσκευές, όπως τηλεοράσεις και ψυγεία. Ελάχιστα μυαλά θα σκεφτούν το σεξ, όταν ο λόγος γίνεται για την τεχνολογία. 
Και όμως, η βιομηχανία του “SexTech” (από τις λέξεις sex και technology) όχι μόνο ανθεί, όχι μόνο έχει αντισώματα στον COVID-19, αλλά πετυχαίνει και ρυθμούς ανάπτυξης που θα ζήλευαν πολλοί παραδοσιακοί κλάδοι της τεχνολογίας.
 
Σύμφωνα λοιπόν με την εταιρεία Juniper Research, η υιοθέτηση των συσκευών SexTech θα αυξηθεί κατά 87% παγκοσμίως φέτος, καθώς η κρίση του νέου κορωνοϊού δείχνει να ευνοεί την ανάπτυξή της. Μέχρι τα τέλη του 2020 θα υπάρχουν στον πλανήτη πάνω από 36 εκατ. συνδεδεμένες συσκευές sextech από μόλις 19 εκατ. το 2019. Πρόκειται για συσκευές όπως συνδεδεμένοι δονητές, συμβατοί με smartphones, που επιτρέπουν στον χρήστη να έχει μεγαλύτερο έλεγχο μέσω Bluetooth ή Wi-Fi.

Η νέα έρευνα, Sextech & Sexual Wellness: Market Strategies & Emerging Opportunities 2020-2025, εξηγεί ότι τα ανά τον κόσμο lockdowns όχι μόνο δεν έκαμψαν το φρόνημα της εν λόγω αγοράς, αλλά αντιθέτως το ανόρθωσαν. «Κατά τη διάρκεια του lockdown, οι καταναλωτικές δαπάνες σε συσκευές sextech αυξήθηκαν, προκειμένου οι άνθρωποι να προσομοιώσουν την οικειότητα του σεξ, χωρίς να παραβιάσουν τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης» αναφέρουν οι αναλυτές.

Στα ύψη η ζήτηση

Και το αγοραστικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα παραμείνει ζωηρό, παγκοσμίως, εκτοξεύοντας την αξία της αγοράς στα ύψη. Η ανάγκη για σεξουαλική ευεξία σε συνδυασμό με την αυξημένη παραμονή των πολιτών στο σπίτι αναμένεται θα οδηγήσει σε άνοδο τη ζήτηση για συνδεδεμένες συσκευές, που σχετίζονται με το σεξ.

Η αυξημένη ζήτηση, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα από τους λιανοπωλητές, θα οδηγήσει την αξία της αγοράς συσκευών sextech σε πάνω από 9 δισ. δολάρια έως το 2025 από 3,8 δις. δολάρια το 2020.


Ηγέτης η Βόρεια Αμερική

Η έρευνα προβλέπει ότι θα υπάρχει μια συνδεδεμένη συσκευή sextech ανά 14 ενήλικες στη Βόρεια Αμερική έως το 2025, που αντιπροσωπεύει πάνω από 21 εκατομμύρια συσκευές στην περιοχή. Προβλέπει δε ότι οι συνδεδεμένοι δονητές θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 98% των συνδεδεμένων συσκευών που χρησιμοποιούνται στην περιοχή τα επόμενα πέντε χρόνια.

Έχει λοιπόν ψωμί η αγορά του “SexTech, τις προοπτικές της οποίας έχει περιγράψει πολύ εύγλωττα η σύμβουλος διαφήμισης Cindy Gallop: “το SexTech είναι το πεδίο όπου η τεχνολογία συναντά τη σεξουαλικότητα και την σεξουαλική εμπειρία. Και κάνει τα άλλα “techs”, όπως το fintech, το healthtech και το edtech να ωχριούν μπροστά στην ανατρεπτική του ικανότητα”.

moved.gr