Εθελοντική περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στον Τρίλοφο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εθελοντική περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στον Τρίλοφο





Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριλόφου εθελοντές από όλους τους Συλλόγους, μαζί και κάτοικοι της κοινότητας ενώνουν τις δυνάμεις τους την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ώστε να απομακρύνουν από τα αλσύλλια της περιοχής πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, καλαμάκια, αποτσίγαρα και αντικείμενα μια χρήσης. 

Ο δήμος Θέρμης και η αντιδημαρχία καθαρισμού, με την μεσολάβηση της τοπικής κοινότητας, θα προμηθεύσει τους εθελοντές με τα αναγκαία υλικά (γάντια, σακούλες, μάσκες κλπ).



Ειδικότερα, η ανακοίνωση – πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου αναφέρει:

Το μεγάλο μας χωριό είναι ένας τόπος γεμάτος ομορφιές που μας περιμένουν να τις γνωρίσουμε και να τις χαρούμε. Είναι το κοινό μας σπίτι που όταν το φροντίζουμε γίνονται όλα τα μέλη της κοινότητας πλουσιότερα. Ο πολιτισμός μας γίνεται καλύτερος και έτσι γινόμαστε δυο φορές πιο πλούσιοι και πλούσιες. Σκεφτήκαμε λοιπόν να ξεκινήσουμε τη φροντίδα του από τα μικρά του «διαμαντάκια», τα δασάκια του.

Η ιδέα είναι απλή.

Καθαρίζουμε αυτό το μέρος του μεγάλου μας σπιτιού και δίνουμε το μήνυμα στους συντοπίτες μας να το κρατήσουν καθαρό και να το απολαύσουν κάνοντας ωραία πικ-νικ στα όμορφα δασάκια του.

Είναι μία αρχή που αλλάζει τον πολιτισμό μας και μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα

Την Κυριακή 4/10 στις 11.00-13.00, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου καλεί όλους τους συλλόγους και κατοίκους του χωριού μας να καθαρίσουμε αυτούς τους χώρους, τηρώντας ασφαλώς όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, με την συμπαράσταση της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου και του Δήμου Θέρμης.

Ήδη έχουν ανταποκριθεί πολλοί σύλλογοι, πολίτες και νέοι άνθρωποι, ενώ οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας μας ενισχύουν με την πολύτιμη εμπειρία τους από την πρώτη στιγμή. Ας μην λείψει κανείς από μία δράση χαράς για τον τρόπο που θέλουνε να ζούμε στον τόπο μας για τις ομορφιές που θέλουμε να μοιραζόμαστε”.



Στο πλαίσιο της εθελοντικής παρέμβασης θα πραγματοποιηθούν 

Θα απορρυπανθούν τα πέντε (5) αλσύλλια του χωριού, δηλαδή το Κοτρώνι, ο Προφήτης Ηλίας, τα Πλατάνια, ο Άγιος Παντελεήμονας και το αλσύλλιο πίσω από τα Νεκροταφεία.

Θα συγκροτηθούν, αντίστοιχα, πέντε (5) ομάδες εθελοντών από μέλη των φορέων και πολίτες του χωριού που θα συναντηθούν σε χωριστά σημεία, για αποφυγή συγχρωτισμού και θα αναλάβει η κάθε μία τον τομέα της (το αλσύλλιο) που της αντιστοιχεί, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου αρχηγού που θα καθοριστεί από τους φορείς.

Κάθε σύλλογος – φορέας θα συλλέξει από τα μέλη του δηλώσεις συμμετοχής.

Κάθε πολίτης που δεν είναι μέλος συλλόγου και που θέλει να συμμετάσχει στη δράση, θα μπορεί να δηλώσει τη συμμετοχή του στην ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος του πολιτιστικού συλλόγου και εκπρόσωπος του συλλόγου θα επικοινωνήσει μαζί του.

Ο Δήμος Θέρμης και η αντιδημαρχία καθαρισμού, με την μεσολάβηση της Τοπικής Κοινότητας, θα προμηθεύσει τους εθελοντές με τα αναγκαία υλικά (γάντια, σακούλες, μάσκες κλπ).

Η διαλογή των απορριμμάτων να χωριστεί σε οργανικά και ανακυκλώσιμα.

Το σημείο και ο χρόνος συνάντησης των εθελοντών, από όπου και θα αναλάβουν τα υλικά καθαρισμού, καθώς και η ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν θα τους κοινολογηθεί δύο (2) ημέρες πριν την δράση είτε με email είτε τηλεφωνικώς είτε στα social.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες (βροχή κλπ) η δράση θα αναβληθεί σε νέα ημερομηνία.