2.500 σημεία δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω WiFi αποκτά η Ελλάδα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

2.500 σημεία δωρεάν πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω WiFi αποκτά η Ελλάδα



Στην τελική ευθεία εισέρχεται το φιλόδοξο έργο για τη δωρεάν πρόσβαση πολιτών και επισκεπτών της χώρας στο Διαδίκτυο μέσω WiFi σε χιλιάδες σημεία ανά την επικράτεια. Το έργο «WiFi4GR» προβλέπει τη δημιουργία υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε περίπου 2.500 περιοχές ανά την Ελλάδα.

Τα σημεία πρόσβασης θα κατανεμηθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση. Έμφαση δίνεται σε χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής – μετακίνησης, εκδηλώσεων, τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολόγησε τη διαδικασία για τη διενέργεια του διεθνoύς διαγωνισμού, ξεκινώντας τη δημόσια διαβούλευση για το έργο. Το «WiFi4GR – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο» αφορά ειδικότερα στην προμήθεια, εγκατάσταση, σύνδεση και ενεργοποίησης σημείων ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) στο Διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 14,74 εκατ. ευρώ, θα παρασχεθεί η δυνατότητα δωρεάν και χωρίς όρους ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται σε 15 ημερολογιακές ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους στη διεύθυνση www.eprocurement.gov.gr.

moved.gr