Έργα ύδρευσης προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν στην επέκταση της Θέρμης - Η ανακοίνωση του Δήμου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έργα ύδρευσης προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν στην επέκταση της Θέρμης - Η ανακοίνωση του Δήμου



//H ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:
Δύο μεγάλα έργα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων ξεκίνησαν πρόσφατα στην επέκταση της Θέρμης. 

Πρόκειται για την κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής επέκτασης, δύο σημαντικά έργα υποδομής τα οποία θα καλύψουν βασικές ανάγκες και θα λύσουν οριστικά τα προβλήματα που σχετίζονται με την απρόσκοπτη παροχή νερού στην περιοχή.

Αναλυτικά, το έργο της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών ύδρευσης συνολικού μήκους 70χλμ.


Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα τοποθετούνται οι αγωγοί στην περιοχή η οποία βρίσκεται πίσω από το Lidl της Θέρμης. Το έργο περιλαμβάνει και εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων και των κρασπεδώσεων που θα καταστραφούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις.

Το έργο προϋπολογισμού 4.855.717,08 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” με το ποσό των 3.000.000 ευρώ και από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Θέρμης με 1.855.717 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής επέκτασης της Θέρμης προβλέπεται η κατασκευή νέας δεξαμενής ωφέλιμου όγκου 1.500m3, η οποία θα εξυπηρετεί την υδροδότηση του συνόλου της Θέρμης και περιλαμβάνει τόσο τον οικισμό και την επέκταση της Θέρμης όσο και την εκτός σχεδίου περιοχή, η οποία βρίσκεται δυτικά της περιοχής επέκτασης.

Επίσης, το έργο προβλέπει την κατασκευή τριών αντλιοστασίων προσυγκέντρωσης για την ενίσχυση του φορτίου προς τις δεξαμενές και την καλύτερη διαχείριση του νερού. Θα κατασκευαστούν τροφοδοτικοί αγωγοί και αγωγοί μεταφοράς συνολικού μήκους 25χλμ., έτσι ώστε να συνδέονται μεταξύ τους όλα τα έργα του εξωτερικού υδραγωγείου, δηλαδή οι γεωτρήσεις, τα αντλιοστάσια και οι δεξαμενές, οπότε σε περίπτωση ανάγκης ή συντήρησης του δικτύου να μην διακόπτεται η λειτουργία του.

Πέρα από τα παραπάνω, το έργο προβλέπει αντικατάσταση εξοπλισμού και κατασκευή οικίσκων σε όλες τις γεωτρήσεις.
Το έργο της κατασκευής του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης με προϋπολογισμό 8.500.000, 46 ευρώ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία” 2014-2020.