Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης – Θα εκδοθούν νέα voucher για δημοτικά ΚΔΑΠ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης – Θα εκδοθούν νέα voucher για δημοτικά ΚΔΑΠ


//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:

Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού, ξεκίνησαν ήδη από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου τη λειτουργία τους τα τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής του δήμου Θέρμης. 

Μάλιστα, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, το ΚΔΑΠ το οποίο στεγάζεται στο δημοτικό σχολείο Βασιλικών μετέφερε για λίγο τις δράσεις του στην κεντρική πλατεία των Βασιλικών με σκοπό να γνωρίσουν οι γονείς τις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης. Εκεί, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών έκαναν το μάθημα των εικαστικών, της μουσικής και χόρεψαν με την ψυχή τους πάνω σε γνωστή χορογραφία.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε Θέρμη, Τρίλοφο και Βασιλικά του δήμου Θέρμης αποτελούν τους ασφαλείς χώρους δημιουργίας, μάθησης, παιχνιδιού, ομαδικότητας και καλλιέργειας των κοινωνικών δεξιοτήτων όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα και να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Η λειτουργία των ΚΔΑΠ διευκολύνει τους γονείς στην καθημερινότητά τους, στην διευθέτηση της εργασίας τους, βελτιώνοντας συνολικά την ποιότητα ζωής της οικογένειας.

Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων, ο έλεγχος στην προσέλευση παιδιών, ο επιμερισμός σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και η σωστή χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών αποτελούν βασικό μέλημα του εξειδικευμένου και απόλυτα υπεύθυνου προσωπικού των ΚΔΑΠ.

Επιπλέον, εντός των ημερών προβλέπεται να εκδοθούν τα νέα voucher για τις οικογένειες οι οποίες παρόλο που το δικαιούνταν δεν το έλαβαν, ώστε στη συνέχεια να απευθυνθούν στα Δημοτικά Κέντρα Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για την έναρξη των δραστηριοτήτων των παιδιών τους. Για το λόγο αυτό οι γονείς που επιθυμούν να λάβουν τα νέα voucher είναι καλό να παρακολουθούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr).

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ενίσχυση των Δημοτικών ΚΔΑΠ με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ μέσω ειδικού προγράμματος, για την κάλυψη δεκάδων χιλιάδων παιδιών τα οποία δεν έλαβαν voucher για ΚΔΑΠ, ενώ οι μητέρες τους πληρούσαν τα κριτήρια που τέθηκαν. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο ανέλαβε την πρωτοβουλία της οικονομικής ενίσχυσης για χορήγηση επιπλέον Εντολών Τοποθέτησης (voucher) ώστε να μην μείνουν οι δημοτικές δομές δημιουργικής απασχόλησης κενές από εγγραφές επιδοτούμενων παιδιών.