«On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«On sourit pour la photo»: Η γαλλική ταινία που υμνεί το ελληνικό καλοκαίρι



Η Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι πρωταγωνιστούν στη γαλλική ταινία «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες με την υποστήριξη του ΕΟΤ στην Αθήνα, την αθηναϊκή Ριβιέρα και την Αίγινα.
Με αφορμή το τέλος των γυρισμάτων, ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε: «Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε μία τόσο σημαντική κινηματογραφική παραγωγή, η οποία έχει τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Επιδιώκουμε αυτές τις συνεργασίες, καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προβολής της χώρας μας, όχι μόνο στην αγορά της Γαλλίας, εν προκειμένω, αλλά και διεθνώς. Για τον ΕΟΤ οι συνέργειες σε μεγάλες παραγωγές με απήχηση στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ανάλογα εγχειρήματα στο μέλλον».

Υπενθυμίζεται, ότι τον προηγούμενο Ιούνιο οι εκπρόσωποι της παραγωγής της ταινίας είχαν συναντηθεί με τον κ. Φραγκάκη και στελέχη του ΕΟΤ προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, οι συντελεστές της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Αττικής και της Αίγινας και παράλληλα να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης, François Uzan, σημείωσε: «Η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Είχαμε την τύχη να δουλέψουμε σε έναν τόπο με τόσες ιστορίες και με καταπληκτική φύση. Είμαστε σίγουροι ότι οι θεατές θα "ταξιδέψουν" μαζί με τους χαρακτήρες της ταινίας, θα θυμηθούν τις όμορφες στιγμές διακοπών που έχουν ζήσει στην Ελλάδα και θα θελήσουν να την επισκεφθούν και το επόμενο καλοκαίρι... Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις εικόνες αυτής της πανέμορφης χώρας με τους Γάλλους θεατές!».

Το «On sourit pour la photo» θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021, με την υποστήριξη του ΕΟΤ.