O COVID-19 κάνει την έκδοση εισιτηρίων ψηφιακή υπόθεση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

O COVID-19 κάνει την έκδοση εισιτηρίων ψηφιακή υπόθεση


Ψηφιακή υπόθεση κάνει και την έκδοση εισιτηρίων ο COVID-19, καθώς οι πολίτες προτιμούν το e-ticketing σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν τη φυσική επαφή. Βέβαια, η παγκόσμια αγορά των ηλεκτρονικών εισιτηρίων έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα, αφού αθλητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και τα ταξίδια περιορίζονται δραματικά λόγω της πανδημίας.

Ως εκ τούτο η διεθνής βιομηχανία των ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα επιστρέψει μεν σε ανάπτυξη αλλά όχι νωρίτερα από το 2022. Σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Juniper Research, ο όγκος της έκδοσης online εισιτηρίων θα αυξηθεί κατά 150% το 2022, ανερχόμενος σε 32 δισ. από τα επίπεδα των 12,7 δισ. το 2020.

Στο μεταξύ, ο όγκος της έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω κινητών, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων, που αγοράζονται μέσω ανέπαφων συναλλαγών ή εντός εφαρμογών και μέσω mobile messaging, θα ανακάμψει, επίσης, στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2022.

Αναμένεται δε να αυξηθεί από 6,8 δισ. το 2020 σε 16,9 δισ. το 2022, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο ΣΕΠΕ. Και αυτό, καθώς οι περιορισμοί μειώνονται, ο αριθμός των ταξιδιών αυξάνεται και οι εκδηλώσεις ψυχαγωγίας επαναπρογραμματίζονται.

Η έρευνα, Digital Ticketing: Industry Trends, Opportunities & Market Forecasts 2020-2025, διαπίστωσε ότι οι ΗΠΑ καταγράφουν υψηλή ανάπτυξη της αγοράς του e-ticketing, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 μειώνονται. Η μελέτη διαπιστώνει ότι ο όγκος των συναλλαγών έκδοσης εισιτηρίων για κινητά θα αυξηθεί στις ΗΠΑ κατά 220% μεταξύ 2020 και 2023.
Ανέπαφη έκδοση
Η έρευνα αναμένει ότι η συνέχιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης θα προκαλέσει μόνιμη στροφή της συμπεριφοράς των καταναλωτών στην υιοθέτηση των πληρωμών χωρίς επαφή και άρα της contactless έκδοσης εισιτήριων.

“Πρόκειται για μια μόνιμη αλλαγή, με τους χρήστες να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ταχύτητα και την ευκολία των ανέπαφων πληρωμών έναντι μετρητών, υιοθετώντας μια εμπειρία πληρωμής χωρίς επαφή σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού”, εξηγούν οι αναλυτές.

Οι συντάκτες της έρευνας παροτρύνουν τις αρμόδιες Αρχές μεταφορών να εφαρμόσουν ταχείες στρατηγικές μετασχηματισμού της διαδικασίας έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να ικανοποιήσουν τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών για έκδοση εισιτηρίων χωρίς επαφή και πληρωμή τους χωρίς χρήση μετρητών.

Αεροπορικά εισιτήρια

Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πωλήσεων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για αεροπορικά ταξίδια δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Juniper Research, ο τομέας της online έκδοσης εισιτηρίων για αεροπορικές μεταφορές δεν θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το 2024.

Αλλά και η αγορά του e-ticketing, για αθλητικά και ψυχαγωγικά προγράμματα δεν θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το 2023.

  moved.gr