Το Google Maps θα “επηρεάζει” το αυτοκίνητο ; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Google Maps θα “επηρεάζει” το αυτοκίνητο ;Το δημοφιλέστερο σύστημα πλοήγησης θα παίρνει “πρωτοβουλίες”, τις οποίες θα εφαρμόζει μέσω του adaptive cruise control του αυτοκινήτου.


Το Google Maps αποτελεί -αν όχι τη δημοφιλέστερη- μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες πλοήγησης στον κόσμο, μιας και οι πληροφορίες που διαθέτει ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός για το οτιδήποτε, είναι “άπειρες”.

Η Android Automotive, η οποία βρίσκεται -προς το παρόν- μόνο στο Polestar 2, θα επιτρέπει στο Google Maps να μοιράζεται πληροφορίες με τα συστήματα του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να επιταχύνει και να φρενάρει, κρατώντας την ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.Αλλά όταν δεν υπάρχει κάποιο αυτοκίνητο μπροστά και οι συνθήκες (πληροφορίες που θα λαμβάνει το infotainment από το Google Maps) το επιτρέπουν, τότε το αυτοκίνητο θα μπορεί να κάνει αυτόνομα κάποιες μικροαλλαγές στην ταχύτητα, πάντα όμως μέσα στα όρια και τους νόμους του κ.ο.κ.

Στις πληροφορίες που θα δέχεται το σύστημα μπορεί να είναι και ο καιρός, η ώρα κ.ά.Σύμφωνα με την Google, οι πληροφορίες που περνάνε μέσω του συστήματος πολυμέσων είναι μόνο για την ασφάλεια του οδηγού και για να του διευκολύνει τη διαδρομή του. Φυσικά, αν δεν έχει το αυτοκίνητο Android λογισμικό, δεν θα υπάρχει αυτή η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Google και το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει το εν λόγω λογισμικό είναι το Polestar 2.Δεν υπάρχουν σχόλια