Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το νέο «Πάρκο Φυτοποικιλότητας» στην Καρδία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το νέο «Πάρκο Φυτοποικιλότητας» στην Καρδία



Συνεχίζονται οι φυτεύσεις στο πάρκο φυτοποικιλότητας της Καρδίας, που θα φιλοξενεί χίλια φυτά από εβδομήντα φυτικά είδη τα οποία δεν υπάρχουν στο εμπόριο, αλλά είναι φυτά εξημερωμένα που συλλέχθηκαν σε βοτανικές αποστολές και προήλθαν από άγρια είδη της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και των βόρειων συνόρων της χώρας. 



Το σύνολο των εργασιών στο νέο αυτό πάρκο πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα οπότε και θα ανοίξει τις πύλες του στο ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών, την προσεχή Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ξενάγηση ολιγομελών ομάδων εντός του πάρκου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την ενεργή υποστήριξη τους σε αυτή την κοινή προσπάθεια του δήμου Θέρμης και του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. 

Την παρουσίαση του έργου θα κάνουν ερευνητές του Ινστιτούτου, εξωτερικοί συνεργάτες και εκπρόσωποι του δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/UqVZ5prZuzxjEejr6 έως σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Λόγω COVID-19 θα ισχύσουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναντήσεων.