Ο απολογισμός του έργου της Κοινότητας Βασιλικών για τον ένα χρόνο από την ανάληψη καθηκόντων του νέου Κοιν.Συμβουλίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο απολογισμός του έργου της Κοινότητας Βασιλικών για τον ένα χρόνο από την ανάληψη καθηκόντων του νέου Κοιν.Συμβουλίου


//Η ανακοίνωση της Κοινότητας Βασιλικών:


Αγαπητοί συμπολίτες των Βασιλικών και της Λακκιας 01 Σεπ 2020 κλείνουμε έναν ολόκληρο χρόνο από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων του νέου Κοινοτικού Συμβουλίου της νέας Κοινοτικής Αρχής Κοινότητας Βασιλικών. 

Πρωταρχικό μέλημα αυτής της διοίκησης της Κοινότητας ήταν και εξακολουθεί να είναι να εκπροσωπησουμε και να υπηρετησουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες ανεξάρτητα τι ψήφισαν αλλά και να λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των πολλων του τόπου παρέχοντας εγγυησεις αμερόληπτης κρίσης κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 85 Ν 3852 /2010 θα έπρεπε σε μια λαϊκή γενική συνέλευση να κάνουμε μια αποτίμηση των πεπραγμένων της Κοινότητας Βασιλικών αλλά όπως καταλαβαίνετε λόγω της πανδημίας κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αυτή τη χρονική συγκυρία οπότε θα προσπαθήσουμε ηλεκτρονικά να αποτυπωσουμε όσο γίνεται όλες τις ενέργειες και θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και γενικά ότι απολαμβάνουν (έργα, υπηρεσίες) οι πολίτες της Κοινότητας Βασιλικών θετικά και αρνητικά επί του παρόντος.

Εξάλλου κάθε μέρα ερχόμαστε σε επαφή με τους πολίτες λόγω εγγυτητας και διαβουλευομαστε μιας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποτελούμε μέλη αυτής της Κοινότητας. Δεν πρόκειται να πούμε ότι ΕΜΕΙΣ κάναμε αυτά που γίνονται στον τόπο, τα έργα δεν έχουν κόμματα και χρώματα, είναι αποτελέσματα συνεργειων πολλών θεσμών της Αυτοδιοικησης και του κράτους, ΕΜΕΙΣ θα πούμε σε σας ότι επί των ημερών μας έγιναν και γίνονται τα εξής τα οποία θα αξιολογήσετε αφού τα βιωνετε.

➡️ 195 έγγραφα ενυπόγραφα εστάλησαν σε Δήμο, Περιφέρεια, Αποκεντρωμενη Διοίκηση, ΚΕΔΕ, Βουλευτές, Υπουργούς για ζητήματα της Κοινότητας,δημιουργηθηκε μητρώο πρωτόκολλο εγγραφων Κοινότητας.

➡️ Το Κοινοτικό Συμβούλιο αδιαλλειπτα συνεδρίαζε 1εως 3 φορες το μήνα παίρνοντας πάνω από 40 αποφάσεις και μάλιστα απόγευμα ανοιχτά στον κόσμο.(εκτός κορονοιου).

➡️ Ο Πρόεδρος και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου ανελλιπώς παρακολουθούν και παίρνουν μέρος στα δημοτικά συμβούλια παίρνοντας τον λόγο.

➡️ Δημιουργήθηκε σελίδα ενημέρωσης πολιτών με απόφαση Κοινοτικού Συμβουλίου fb για καλύτερη ενημέρωση αλλά και για άμεση πρόσβαση βήμα του πολίτη ώστε κι εμείς να ερχόμαστε σε άμεση επαφή για αιτήματα πολιτων.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ:

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ δώσαμε βαρύτητα ώστε Βασιλικά και Λακκια να είναι καθαρά, απόσυρση παλιού αποριματοφορου με διασταλαζοντα υγρά απορριμάτων, πλύσιμο κάδων, επισκευές κάδων, ογκώδη 2 φορές την εβδομάδα αποκομιδή, σηκώθηκαν μπάζα χρόνια συσσωρευμενα από Κοιμητηρια και Ξερολακι,παραλαβη νέων κάδων.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ αλλαγή λαμπτήρων το αργότερο 5 μέρες χωρίς να ταλαιπωρείται ο πολίτης, εργολάβος ηλεκτρολόγος στη Κοινότητα 98 % φωτισμός σε Βασιλικά και Λακκια.

ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ συχνές παραλαβές ψυχρή πίσσα και επίστρωση από εμάς.

➡️ 1 με δύο φορές καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια σχάρες ομβρίων 

➡️ Πολιτιστικές, Θρησκευτικές, Ενημερωτικές εκδηλώσεις, Άναμμα Χριστουγεννιατικου Δέντρου, Υποδοχή Ευρωπαίων και Τούρκων μαθητών ERASMUS, ιστορική ενημέρωση Πισιωνα, βράβευση μαθητών, Καπετάν Χαψα, με πρωτοβουλία μας γίναν πετυχημένες αξιόλογες εκδηλώσεις.

➡️ Χωρικος τοπικός Αντιδήμαρχος βρίσκεται συχνά την εβδομάδα στο Κοινοτικό Κατάστημα με γραφείο και συνεργάζεται μαζί μας.

➡️ Κοινωνική πολιτική, μεριμνήσαμε για τρόφιμα, νωπά λαχανικά και ψάρια και διανεμήθηκαν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με Εκκλησία.

➡️ Ειδικά θέματα πολιτών, αυτοπροσωπη παρουσία σε γειτονιές και σπίτια κατοικων όπου μας ζητήθηκε για λύση προβληματων

➡️ Παραβατικοτητα, Βανδαλισμοί. Βρισκομαστε σε καθημερινή επαφή με τους νέους του τόπου για οποιοδήποτε πρόβλημα. Εδώ και ένα χρόνο δεν είχαμε καμία πρόκληση ζημιάς δημόσιας περιουσίας, ούτε βανδαλισμούς, ούτε πινακίδες, καθρεπτες δημόσια κτίρια κλπ.

➡️Covid 19 Με την Πολιτική Προστασία Βασιλικών συχνές ενημερώσεις, επιτήρηση των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων κατά τον εγκλεισμό-παιδική χαρά, σχολεία κλπ. Συνεργασία με Βοήθεια στο Σπίτι για ειδικά θέματα πολιτών, απόφαση και μεριμνα για επαγγελματίες των Βασιλικών για ανάπτυξη τραπεζοκαθισματων. Απολυμανσεις από τον Δήμο και απεντομωσεις αρκετές φορές. Συνεχή επιτήρηση και μεριμνα και πίεση από μας για συχνή αποκομιδή απορριμάτων πλύσιμο κάδων και επισκευήφθαρμενων.

➡️ ΕΡΓΑ - καθαρισμός διευθέτηση ρεμάτων όλης της Κοινότητας, Ασφαλτοστρωση ύστερα από πολλά χρόνια δύο μεγάλων τοπικών οδών στα Βασιλικά, 4 από τα 5 μεγάλα έργα έγιναν δεκτά με κωδικούς μελετών στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και εγκρίθηκαν από τον προϋπολογισμό, Ανακατασκευή παιδικής χαράς, αγροτικοί δρόμοι με πρόγραμμα αποφασίστηκε να ασφαλτοστρωθουν. Τακτοποιηση Πολεοδομικου Σχεδιου κατ εξαίρεση για τα Βασιλικά.

➡️ Πράσινο - συμβεβλημενος εργολάβος του Δήμου 4 με 5 φορές προέβη σε εργασίες καθαρισμού σε Λακκια και Βασιλικά

➡️ Ιστορικά -ενέργειες από μας να χαρακτηριστεί ιστορική η Κοινότητα Βασιλικών (έγγραφα σε υπουργούς, ένταξη της Κοινότητας στο Ελλάδα 2021).

➡️ΕΛΤΑ αποφύγαμε με διάφορες ενέργειες Κοινότητα-Δήμος το κλείσιμο του ταχυδρομείου Βασιλικών.

➡️ ΔΕΗ ΟΤΕ, δημιουργησαμε δίαυλο επικοινωνίας με προϊσταμενους αλλά και με εργοδηγους των υπηρεσιών ώστε να λύνονται πιο γρήγορα τα προβλήματα, μας ενημερώνουν πλέον εγκαίρως για διακοπές κλπ.

➡️ Πλατεία Δημαρχείου και αίθουσα συνεδριάσεων - πλάκες, πέτρες ευπρεπισμος εξωραϊσμόςπλατείας και βάψιμο ανακαίνιση αίθουσας.

➡️ ΔΕΥΑΘ-νερό. Χρονιές βλάβες αποκατασταθηκαν, πίεση για γρήγορη αποκατάσταση βλαβών, δέσμευση υπηρεσίας για αλλαγή δικτύου σε κεντρικό αγωγόξεκινησαν μελέτες, εφαρμογή ηλεκτρονική για πρώτη φορά να ενημερώνονται οι τεχνικοί για βλάβη γεωτρήσεων και πτώση στάθμης δεξαμενών, νέα γεώτρηση, έγκυρη ενημέρωση πολιτών για βλάβες, άμεση αποκατάσταση πλακών πεζοδρομίου από βλάβες νερού, καθημερινή λειτουργία ταμείου ΔΕΥΑΘ στα Βασιλικά.

➡️ ΚΕΠ καθημερινή λειτουργία και απόγευμα εκτός σαβ μέχρι μεσημέρι.

➡️ Κοιμητηρια - δημιουργήθηκε ειδικό γραφείο για προβλήματα κοιμητηριων, νέες οστεοθυριδες,καθαριότητα, ευταξια χώρου, καθημερινή μεριμνα από την Κοινότητα

➡️ Σχολεία-άμεση συνεργασία με αρμοδίους δημοτικούς συμβούλους, διευθυντές, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, λύθηκαν χρόνια προβλήματα - δεξαμενές, στέγες, λαπτοπ κλπ. 

➡️Πρόληψη εν όψει χειμώνα και ακραίων καιρικών φαινομένων-αλάτια, συνεργασία με Αντιδημαρχια πολιτ προστ, σύμβαση ιδιωτικων μηχανημάτων σε επιφυλακή.

➡️ Οικόπεδα εντός οικισμού -μεριμνησαμε και ήρθαμε σε επαφή με οικοπεδουχος και καθαριστηκαν σχεδόν όλα τα οικόπεδα από χόρτα και ξύλα.

➡️ Διακοινοτικη συνεργασία με άλλες Κοινότητες για ανταλλαγη τεχνογνωσιας.

➡️ Προστασία φυσικού Περιβάλλοντος - ενέργειες για αντιμετώπιση φλοιοφαγου εντομου στο δάσος Αη Γιαννη.

➡️ Ακούγεται πλέον η Κοινότητα Βασιλικών σε όλο τον Δήμο κι όχι μόνο αποκτώντας την αίγλη που της αναλογεί ως έδρα Δημοτικής Ενότητας αλλά και ως ιστορικός αγωνιστικός τόπος.

➡️ ΛΑΚΚΙΑ - λύθηκε το πρόβλημα ανεπάρκειας νερού, χρονιές βλάβες αποκατασταθηκαν, καθημερινότητα μεριμνα καθαριότητα κλπ, ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου με κωδικό η μελέτη κατασκευής δημοτικού κέντρου αναψυχής, πρόταση από την Κοινότητα Βασιλικών με απόφαση για ασφαλτοστρωση αγροτικού δρόμου πίσω από γήπεδο προς διασταύρωση. Εννοείται ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του τόπου και ούτε έχουμε το μαγικό ραβδί να τα λύσουμε.

Όμως σε ότι γίνεται και πρόκειται να γίνει παίζουμε το ρόλο μας με επίβλεψη, επιτήρηση, μέριμνα και μοχλό πίεσης και διεκδικώντας. Ειδικά το θέμα του νερού μας προβληματίζει πάρα πολύ και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προς επίλυση. 

Αγαπητοί συμπολίτες, όλα τα παραπάνω δεν γίναν εύκολα αλλά με πολύ κόπο αφιερώνοντας η πλειοψηφία του κοινοτικού συμβουλίου πολλές εργατοώρες και υπόψιν χωρίς χρήματα, χωρίς μηχανήματα, χωρίς προσωπικό μιας και με τη συνένωση των Δήμων όλα τα παραπάνω συγκεντρωθηκαν στις μητροπόλεις των Δήμων χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν ανήκουν σε όλους τους δημότες-πολίτες.

Σίγουρα γιναν και λάθη τα οποία την νέα χρονιά δεν θα τα επαναλάβουμε. Σε αυτό το Κοινοτικό συμβούλιο εντολοδοχος είστε εσείς και καμιά παράταξη η κόμμα γιαυτό και σας ακούμε με μεγάλη προσοχή.Συνεργαζόμαστε με όλους για το καλό του τόπου, δεν θα διστασουμε όμως να συγκρουστουμε με παθογένειες και στρεβλώσεις. Εχθροί μας είναι τα προβλήματα του τόπου κι όχι οι θεσμοί και τα φυσικά πρόσωπα.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν. Δήμοι και Κοινότητες από το νόμο αποτελούν δύο οργανισμούς που συγκροτούν τον Α βαθμό αυτοδιοικησης. Δεν νοείται δυνατός Δήμος χωρίς δυνατές Κοινότητες και το αντίστροφο. Ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου. Ειδικά οι Κοινότητες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.

Στην αρχή συναντήσαμε πολλά εμπόδια διότι έπρεπε μόνοι μας να μελετήσουμε και να χαραξουμε μια νέα πορεία χωρίς καμία βοήθεια. Ίσως και τα όργανα του Δήμου να μας έβλεπαν ως αρχάριους και καινούργιους και να μην πίστευαν ότι μπορούμε να ανταποκριθουμε στις δύσκολες απαιτήσεις οπότε θελαν κι αυτοί το χρόνο τους για να μας εμπιστευτούν.

Με πολλή δουλειά και κλίμα σύμπνοιας από την πλειοψηφία του κοινοτικού συμβουλίου Βασιλικών αλλά και με τον καιρό όλα άρχισαν να αλλάζουν μιας και στη δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Οποιες διαφορες παραμεριζονται για το κοινό καλό.

Ένας καινούργιος αυτοδιοικητικος χρόνος μόλις ξεκίνησε με πολλές προκλήσεις. Δυστυχώς μας έτυχε εκτός από την οικονομική και η υγειονομική κρίση. Είμαστε εδώ να αγωνιστούμε να κρατηθούν όρθιες οι κοινωνίες μας.

Με εσάς μαζί μας θα πορευθουμε, τα πράγματα είναι δύσκολα όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι για τα Βασιλικά και τη Λακκια θα γίνουν ωραία πράγματα αρκεί να πρυτανευσει η ομόνοια και η ενότητα.

Με τιμή
ο Πρόεδρος και τα
Μέλη της Κοινότητας Βασιλικών.


(// Σύμφωνα με υποσημείωση στο κείμενο, οι παρακάτω φώτο που συμπεριλαμβάνονται στην ανακοίνωση, είναι προ κορονοϊου)