Αντίστροφη μέτρηση για τον ΕΝΦΙΑ - Εναλλακτικοί τρόποι εξόφλησης των φόρων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αντίστροφη μέτρηση για τον ΕΝΦΙΑ - Εναλλακτικοί τρόποι εξόφλησης των φόρων



Έως και 24 δόσεις μπορούν να εξοφλήσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). 
Οι οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ μπορούν να εξοφληθούν από τους υπόχρεους φορολογουμένους με τους ακόλουθους τρεις εναλλακτικούς τρόπους, όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".

1. Σε 6-8 μηνιαίες δόσεις: Με νομοθετική ρύθμιση δόθηκε η δυνατότητα στους φορολογουμένους να εξοφλήσουν τις οφειλές των φετινών εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, οι δυο πρώτες εκ των οποίων έληξαν ήδη την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Αυγούστου 2020 και κάθε μια από τις υπόλοιπες έξι λήγουν την τελευταία εργάσιμη μέρα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021. Επιπλέον δόθηκε η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ του 2020 σε 6 μηνιαίες δόσεις η πρώτη εκ των οποίων λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα του Σεπτεμβρίου 2020 και η έκτη την τελευταία εργάσιμη μέρα του μηνός Φεβρουαρίου 2021.

2. Έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Εφόσον ο φορολογούμενος διαθέτει πιστωτική κάρτα, ακόμη κι αν το υπόλοιπο αγορών είναι σημαντικά χαμηλότερο της συνολικής οφειλής του, έχει τη δυνατότητα να πληρώσει μέσω της κάρτας του ολόκληρο το ποσό της οφειλής και να χρεωθεί άμεσα στον μηνιαίο λογαριασμό της κάρτας του μόνο με ένα μέρος της οφειλής.

3. Έως και σε 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις με την "πάγια ρύθμιση" του ν. 4646/2019. Οι μηνιαίες δόσεις θα επιβαρύνονται με τόκους υπολογιζόμενους με ετήσια επιτόκια 5,32% εάν επιλεγούν 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις και 6,82% εάν επιλεγούν 12 έως 24 μηνιαίες δόσεις. Για την ένταξη στην πάγια ρύθμιση δεν χρειάζεται πλέον να έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη καμία δόση της οφειλής.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"