ΕΒΕΘ: Να καταργηθεί ο ποδηλατόδρομος στην λεωφ. Καραμανλή - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΕΒΕΘ: Να καταργηθεί ο ποδηλατόδρομος στην λεωφ. Καραμανλή



Για δυσκολίες στη λειτουργία των καταστημάτων επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή λόγω του ποδηλατόδρομου κάνει λόγο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Όπως τονίζει το ΕΒΕΘ, συχνά δέχεται διαμαρτυρίες από τους καταστηματάρχες της περιοχής και ζητά την κατάργηση του ποδηλατόδρομου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΒΕΘ:
“Δυσκολία στην εξυπηρέτηση των πολυάριθμων εμπορικών καταστημάτων που είναι εγκατεστημένα στις δύο πλευρές της λεωφόρου Κ. Καραμανλή προκαλεί η λειτουργία του ποδηλατόδρομου, με αποτέλεσμα να καταφθάνουν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης οργισμένες επιστολές επιχειρήσεων-μελών του.

Το γεγονός αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΕΒΕΘ σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, σημειώνοντας ότι ήδη από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όπου και σημειώνεται η σταδιακή επάνοδος στις συνήθεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους κυκλοφοριακές συνθήκες, τα προβλήματα από τη λειτουργία του ποδηλατοδρόμου, στη λεωφόρο Κων. Καραμανλή, καθίστανται εμφανή.


Το Επιμελητήριο είχε έγκαιρα επισημάνει -με την από 16 Ιουνίου επιστολή του προς την Διοίκηση του Δήμου- ότι αναμένεται να προκύψουν προβλήματα από τον συγκεκριμένο ποδηλατόδρομο.

Στην πρόσφατη επιστολή του, το ΕΒΕΘ τονίζει πως “ακόμη και σε ημέρες με ασυνήθιστη καλοκαιρία, η κίνηση ποδηλάτων στους συγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους είναι πενιχρή και αναμένεται με την σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών να μειωθεί ακόμη περισσότερο”.

Προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος, το ΕΒΕΘ κοινοποίησε στην Δημοτική Αρχή και τις επιστολές των επιχειρήσεων που διαμαρτύρονται, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί ο ποδηλατόδρομος και η δυσφορία που συνακόλουθα προκαλεί.

“Σας καλούμε, συνεπώς, να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας και να επαναφέρετε τη λεωφόρο Κων. Καραμανλή στην αρχική της λειτουργία, ως δρόμου διαμπερούς κυκλοφορίας και αρτηρίας με υπερτοπική εμπορικότητα, καταργώντας τους ποδηλατοδρόμους, που κατά τη δοκιμαστική λειτουργία τους, όχι απλά δεν αποδίδουν θετικά αποτελέσματα αλλά, απεναντίας, επιβαρύνουν σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων και την επιχειρηματική δραστηριότητα, αυξάνοντας παράλληλα την πιθανότητα ατυχημάτων”, καταλήγει η επιστολή του Επιμελητηρίου”.