Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Καρδίτσας από Δήμο Θέρμης και ΠΕΔΚΜ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλληλεγγύη στους πληγέντες της Καρδίτσας από Δήμο Θέρμης και ΠΕΔΚΜ


Την έμπρακτη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία η οποία έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας εκφράζει ο δήμος Θέρμης. 

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας ξεκίμησε από χθες Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 και έως την ερχόμενη Τετάρτη 30 του μηνός η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες των οποίων τα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Όσοι πολίτες θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς ανάλωσης (νερά, γάλατα, χυμούς, κονσέρβες, μακαρόνια,όσπρια, φρυγανιές, ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, μπισκότα, κρουασάν, πάνες κ.ά.), αλλά και μωρομάντηλα, γραφική ύλη, χαρτικά (τετράδια, μολύβια, στυλό κλπ). Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανάγκη και σε κλινοσκεπάσματα.

Η συγκέντρωση των ανωτέρω ειδών θα γίνεται καθημερινά στις Κοινότητες του δήμου Θέρμης, σε συνεννόηση με τους προέδρους ή τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη. 

Στη Θέρμη ο χώρος συγκέντρωσης είναι το ΚΑΠΗ Θέρμης, καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τη μία και μισή το μεσημέρι. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310466534.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από την ΠΕΔΚΜ για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Στο πλευρό του Καρδιτσιώτικου λαού που βιώνει τα τελευταία 24ωρα μία πρωτοφανή κρίση με μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της πόλης να αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα επιβίωσης, στέκεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ι. Καϊτεζίδης αφού επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο προκειμένου να ενημερωθεί για τις ουσιαστικές ανάγκες που υπάρχουν στις πληγείσες περιοχές, ανέλαβε πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με τα αιτήματα του δήμου.

Ήδη με επιστολή του προς τους 38 δημάρχους της κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε συντονισμό ενεργειών ώστε σε πρώτο στάδιο να συγκεντρωθούν νερά, κονσέρβες, ξηρά τροφή μακράς διάρκειας, νερά, χυμούς, γάλατα, κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια, φρυγανιές, είδη υγιεινής και καθαριότητας, σερβιέτες, πάνες, κλπ, συσκευασμένα τρόφιμα.

«Οι σκέψεις μας είναι δίπλα σε όσους υποφέρουν. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιτρέψει να αγωνίζεται κανένας μόνος.

Αυτές οι δύσκολες ώρες αναδεικνύουν για μία ακόμη φο
ρά τη δύναμη της αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων.
Απευθύνουμε έκκληση στο αίσθημα ευθύνης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που επιδεικνύει πάντοτε αντανακλαστικά όταν οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλλουν. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά», τονίζει στο μήνυμά του ο Ι. Καϊτεζίδης.

Για τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν στη συγκέντρωση της βοήθειας μπορούν να επικοινωνούν με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αγίου Χριστοφόρου 1, 55535, Πυλαία, τηλ. 2310949620 κ. Νία Παπαδοπούλου, αλλά και προσωπικά με την αντιδήμαρχο κ. Ελένη Γιαννούδη στα τηλέφωνα 2313302670, 2313302677.