Τη δική τους «τράπεζα σπόρων» δημιουργούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης στη Ν.Ραιδεστό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τη δική τους «τράπεζα σπόρων» δημιουργούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης στη Ν.Ραιδεστό




Στη «μάχη» για ποιοτική τροφή στο καθημερινό τραπέζι μπαίνουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας τη δική τους «τράπεζα σπόρων», με πρωτοβουλία του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.


«Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε, να φυλάξουμε και κυρίως να διαδώσουμε τον πλούτο των τοπικών ποικιλιών στην αστυνομική “οικογένεια” της περιοχής μας», εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αποστόλου.

«Η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της μας αφορούν όλους. Πρέπει όλοι να δράσουμε, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε την πλούσια βιοποικιλότητα του τόπου μας», σημειώνει ο κ. Αποστόλου, εξηγώντας τους λόγους που ώθησαν τον Όμιλο να αναλάβει δράση προς αυτή την κατεύθυνση.

Με συμπαραστάτη τον δήμο Θέρμης και «ψυχή» της όλης προσπάθειας τον συνάδελφό τους Χρήστο Τσολερίδη, οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να αποκτήσουν τη δική τους «τράπεζα σπόρων» δίνοντας τη δυνατότητα στους συναδέλφους τους πρωτίστως, αλλά και σε πολίτες, να καλλιεργήσουν γηγενείς σπόρους και να απολαύσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους απευθείας στο πιάτο τους. 


«Στο όλο εγχείρημα βρήκαμε σύμμαχο τον δήμο Θέρμης και τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, που αποδέχθηκε με χαρά να παραχωρήσει ένα κομμάτι γης από τον δημοτικό λαχανόκηπο», εξηγεί ο κ. Αποστόλου.

Η δημιουργία «τράπεζας σπόρων» δεν είναι, ωστόσο, η μόνη δράση της ομάδας περιβάλλοντος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. 


Από τις πρώτες δράσεις της, όταν πρωτοσυστάθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ήταν να προμηθεύσει με πάνινες τσάντες τους αστυνομικούς αλλά και να προωθήσει τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού μιας χρήσης στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης προκειμένου να γίνει «περιοχή χωρίς πλαστικό». 

Στόχος όλων των δράσεων και πρωτοβουλιών της ομάδας είναι, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες όπως οι παραπάνω, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την αστυνομική κοινότητα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.