Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μοιράζει ο δήμος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μοιράζει ο δήμος Θέρμης



//Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:
Περίπου 30.000 μάσκες παραδίδονται από το πρωί σήμερα στα 67 σχολεία του δήμου Θέρμης προκειμένου να μοιραστούν στους 9.000 μαθητές και στους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής.

Κάθε μαθητής και μαθήτρια και κάθε εκπαιδευτικός θα παραλάβουν από ένα φακελάκι στο οποίο υπάρχουν τρεις υφασμάτινες μάσκες, σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, οι οποίες πληρούν απολύτως τις προδιαγραφές τις οποίες καθόρισε η ειδική επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Τα σχολεία του δήμου Θέρμης είναι τα πρώτα πανελλαδικά, στα οποία έφτασαν εγκαίρως, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων οι μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Αυτό κατέστη δυνατό καθώς ο δήμος είχε αποφασίσει πολύ νωρίς, πριν από τις σχετικές εξαγγελίες του υπουργείου Εσωτερικών, να διανείμει δωρεάν μάσκες σε παιδιά και εκπαιδευτικούς. Έτσι, έτρεξε ταχύτατα τις σχετικές διαδικασίες και σήμερα, ξεκίνησε τη διανομή τους σε όλα τα σχολεία.

Παράλληλα, ο δήμος αναμένει και τις μάσκες οι οποίες θα διανεμηθούν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας τις προσεχείς ημέρες, τις οποίες μόλις τις παραλάβει, θα τις προωθήσει κι αυτές στα σχολεία. Σημειώνεται ότι ο δήμος Θέρμης θα διανείμει μάσκες και στους περίπου 3.500 μαθητές και μαθήτριες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων τα οποία εδρεύουν στα διοικητικά του όρια.

 

“Είχαμε λάβει εγκαίρως την απόφαση να μοιράσουμε δωρεάν μάσκες στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, πολύ πριν λάβει σχετική απόφαση το υπουργείο. Έτσι, σήμερα, τα κουτιά με τις μάσκες μοιράζονται σε όλα τα σχολεία του δήμου, αναλόγως του αριθμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ο δήμος Θέρμης θα παρακολουθεί στενά τη λειτουργία των σχολείων και εφόσον χρειαστεί θα προχωρήσει και σε νέα προμήθεια προκειμένου τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους να νιώθουν ασφαλείς”, δηλώνει ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Στο μεταξύ, μέσα στο σαββατοκύριακο πρόκειται να γίνουν εργασίες απολύμανσης σε όλα τα σχολεία του δήμου, από ειδικά πιστοποιημένα συνεργεία. Μάσκες του δήμου Θέρμης θα διανεμηθούν και σε όλο το προσωπικό του δήμου.