Οργασμός εργασιών στην Περιστερά - Οι εθελοντές και πάλι παρόντες τις ημέρες που πέρασαν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οργασμός εργασιών στην Περιστερά - Οι εθελοντές και πάλι παρόντες τις ημέρες που πέρασαν



//Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας:
  
Τέλος καλοκαιριού, επιστρέφουμε στις επάλξεις!!!
Στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς προετοιμαζόμαστε για αυτό!
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν ίσως οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού παρόλα αυτά οι ρυθμοί ήταν αμείωτοι.


Κατόπιν αιτήματος, εκσκαφέας και φορτηγό του δήμου με τη βοήθεια του αντιδημάρχου κ.Βασίλη Μουστάκα, αρχικά έκαναν την προετοιμασία του σημείου στο οποίο ξεκινήσαμε εθελοντικά το έργο αμέσως μετά το πλακόστρωτο της εκκλησίας και έπειτα μεταφέραμε πέτρα Περιστεράς με το φορτηγό από διάφορα σημεία.

Πραγματοποιήθηκε διάνοιξη και καθαρισμός δρόμου κάτω από το εξωκλήσι Κωνσταντίνου και Ελένης.

Πραγματοποιήθηκε διάνοιξη και καθαρισμός με μηχάνημα, της μικρής Πλατείας που βρίσκεται απέναντι από την οικία Φαρδή Χρήστου.

Πραγματοποιήθηκε συντήρηση με μηχάνημα, στον χωματόδρομο αμέσως μετά τα νεκροταφεία, από την οικία Λιάρου Χρήστου μέχρι και την κτηνοτροφική μονάδα των αδελφών Οικονόμου και την οικία Φιλιρίδη Γεωργίου, καθώς επίσης και σε πολλούς ακόμη χωματόδρομους.

Το έργο που πραγματοποιήθηκε με εθελοντισμό, στην περιοχή 'Μπόινα"και αφορά την επέκταση δικτύου ομβρίων υδάτων ολοκληρώθηκε, με εκσκαφή και επιχωμάτωση.

Πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρολογικές εργασίες με καλαθοφόρο όχημα οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν.

Για ακόμη μία φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία και συνεννόηση τους υπαλλήλους με τους οποίους έχω επικοινωνία στην τεχνική υπηρεσία του δήμου μας. Επίσης ευχαριστώ πολύ τη Μάγδα τον Κώστα και τον Μπάμπη που για 2 εβδομάδες βρίσκονταν στο χωριό μας και βάψανε πολλά σημεία που έχρηζαν συντήρησης. 

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε το βάψιμο μέσα στην παιδική χαρά δηλαδή οι σιδερένιες πέργκολες, τα παγκάκια, η περίφραξη και η πόρτα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η παιδική χαρά της Περιστέρας να είναι πλήρως ανακαινισμένη και αξιοζήλευτη! 

Μένει να την προσέχουμε, έτσι ώστε να τη χαρούμε για πολλά χρόνια μικροί και μεγάλοι.... Οι εργασίες βαψίματος δεν περιορίστηκαν μόνο μέσα στην παιδική χαρά.... Βάφτηκαν τα κίτρινα προστατευτικά κάγκελα που βρίσκονται στην είσοδο του χωριού, ξεκίνησε το βάψιμο στην περιοχή όπου βρίσκεται ο καταρράκτης εντός του χωριού καθώς επίσης βάφτηκε και το μεγάλο τοιχίο με αστάρι και είναι πλέον έτοιμο τις επόμενες μέρες να έρθει ομάδα εθελοντών ζωγράφων, ένα έργο το οποίο έχω κανονίσει με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Τσάτση Παντελή και θα ομορφύνει το χωριό μας!!!!

Στην καθιερωμένη συνάντηση που είχα με τον δήμαρχο συζητήσαμε για πολλά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν η παραχώρηση πολλών οικοδομικών υλικών από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, για τις εθελοντικές εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή αλλά και για όσες έχουμε σχεδιάσει για το επόμενο χρονικό διάστημα. Τον ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση διότι την επόμενη κιόλας ημέρα παρέλαβα ότι του ζήτησα.

Οι εθελοντικές εργασίες των τελευταίων ημερών είναι οι κάτωθι:

Ξεκίνησαν οι εργασίες και τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στο τέλος τους, με κόπο όρεξη και μεράκι από τους εθελοντές μας! Πρόκειται για ένα έργο με μεγάλες απαιτήσεις, από τα μεγαλύτερα με τα οποία έχουμε ασχοληθεί μέχρι τώρα, έχει μήκος περίπου 15 μέτρα και ύψος σε κάποια σημεία μέχρι 2,5 m. Όλος ο τοίχος πίσω θα επενδυθεί με πέτρα Περιστεράς, μπροστά θα καταλήγει σε ένα πανέμορφο πέτρινο παρτέρι, δίπλα στο οποίο θα υπάρχει και βρύση και στην επάνω μεριά θα τοποθετηθεί κάγκελο για την ασφάλεια των διερχομένων.

Έγινε κοπή χόρτων στο κιόσκι Μιχαήλ Συρμα από τον κ.Φαρδή Χρήστο.

Έγινε κοπή χόρτων στην αυλή γύρω από την κοινότητα από τον κ.Ταυλαρίδη Γιάννη.

Ολοκληρώθηκε η αρμολόγηση του τοίχου, στο έργο στην κεντρική στάση του χωριού, στην περιοχή Πλάτανος.

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Δημήτρη Τσιουκαρή διότι όποτε προκύψει κάποια μικρή υδραυλική βλάβη την οποία μπορεί να αποκαταστήσει, το κάνει με μεγάλη προθυμία, όπως και συνέβη αυτήν την εβδομάδα με επιδιόρθωση βλάβης στο κιόσκι Μιχαήλ Συρμά και αντικατάσταση δυο βρυσών στις Βρύσες Γραμμενά.

Έγινε ένας καλός καθαρισμός με νερό σε όλη την πέτρα που διακοσμεί το κοινοτικό κτίριο διότι κατάφερα να βρω έναν χορηγό ο οποίος μου έδωσε πολλές λαδομπογιές και βερνίκι για την πέτρα και τις επόμενες ημέρες θα έρθει το συνεργείο του δήμου να το βάψει.

Μιας που σύντομα ανοίγουν τα σχολεία αρχίσαμε την περιποίηση εντός του σχολικού προαυλίου, με τον καθαρισμό του μεγάλου παρτεριού και το φύτεμα λουλουδιών. Παράλληλα εντός του κτιρίου συνεχίζονται διάφορες εργασίες, από πολλές χορηγίες που βρήκαμε μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, για τις οποίες θα ενημερωθείτε αναλυτικά από τη σελίδα του συλλόγου τις προσεχείς ημέρες....

Πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο σκούπισμα γύρω από το κοινοτικό κτίριο το σχολείο και μέχρι την παιδική χαρά, μέχρις ότου τοποθετηθεί από το δήμο υπάλληλος καθαριότητας.

Τον τελευταίο καιρό έχω έρθει σε επικοινωνία με αρκετούς ιδιοκτήτες οικοπέδων και οικιών, που δεν κατοικούν μόνιμα στο χωριό με αποτέλεσμα οι ιδιοκτησίες τους να είναι γεμάτες χόρτα και τα κτίσματα να χρειάζονται συντήρηση. Με χαρά βλέπω ότι κάποιοι άρχισαν να ανταποκρίνονται, ελπίζοντας και οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.....

Με την προσφορά όλων μας, αγοράσαμε δύο μεγάλα πήλινα πιθάρια, τα οποία κολλήσαμε στην βρύση που κατασκευάσαμε στην κεντρική πλατεία.

Ευχαριστώ πολύ το χρωματοπωλείο ΓΙΟΜΤΩΒ ΕΠΕ, Εδέσσης 3 Θεσσαλονίκη, διότι κατόπιν αιτήματος μου για χορήγηση χρωμάτων ανταποκρίθηκε θετικά και μας προμήθευσε με μεγάλη ποσότητα. Τους εύχομαι να έχουν πάντα καλές δουλειές έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη.....

Επανειλημμένα έχω αναφερθεί στον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά οφείλω να το κάνω και αυτή τη φορά μιας και η ανταπόκριση του είναι άμεση σε κάθε ανάγκη μου. Ευχαριστώ λοιπόν τον κ.Διονύση Μπαλίκα, για την δωρεά χρωμάτων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το βάψιμο στην παιδική χαρά.

Τέλος ευχαριστώ την οικογένεια Βασίλη και Χρυσούλας Κώττη διότι εκτός από τη συμπαράσταση τους σε όλα και τα κεράσματα καθημερινά στους εθελοντές που δουλεύουν στη γειτονιά τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, διέθεσαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για διάφορα υλικά που χρειάστηκαν, για το συγκεκριμένο έργο.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν είναι άλλο από το ΝΕΡΟ. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα,είμαστε ένας ευλογημένος τόπος διότι έχουμε πολλά νερά, σε αντίθεση με πολλές περιοχές, όμως οφείλουμε να το διαχειριζόμαστε σωστά και όχι να το σπαταλάμε άσκοπα. Καθημερινά περνάω από διάφορες περιοχές και βλέπω δημόσιες βρύσες και ποτίστρες, κυρίως περιφερειακά του χωριού. 

Ενώ κάθε φορά τις ρυθμίζω στο σημείο που επαρκεί έτσι ώστε να είναι συνέχεια γεμάτες οι ποτίστρες, την άλλη μέρα διαπιστώνω ότι είναι τέρμα ανοιχτές χωρίς λόγο.... Το νερό είναι δημόσιο αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι άνθρωποι, σεβόμαστε το γεγονός ότι όλοι πρέπει να ποτίζετε τα ζώα σας και τις καλλιέργειες σας, αλλά η αλόγιστη σπατάλη δημιουργεί πρόβλημα στις δεξαμενές, τις οποίες θέλουμε πάντα γεμάτες διότι δεν νοείται μία περιοχή με τόσα νερά να έχει άδειες δεξαμενές!!!! 

Όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται από εμένα γίνονται σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΘ, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις του δικτύου από μόνος του. Αν κάποιος αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα θα ενημερώνει εμένα και εγώ θα ενεργώ έτσι ώστε να μην στερείται το νερό. 

Το νερό είναι πηγή ζωής και δεν έχουμε δικαίωμα να το στερήσουμε από κανέναν, για αυτό ας γίνουμε όλοι λίγο πιο υπεύθυνοι στη διαχείριση του!!!
Ο πρόεδρος

Δημήτρης Ντισλής