Τελευταία Νέα:

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κερδίζει έδαφος στην ΕυρώπηΈδαφος μεταξύ των πολιτών στην Ευρώπη κερδίζει ο θεσμός της εξ αποστάσεως εκπαίδευση υπό το βάρος του φόβου για τη περαιτέρω μετάδοση του COVID-19.  
Έτσι, σταδιακά τα online ψηφιακά εργαλεία εκπαίδευσης μπαίνουν την καθημερινότητα των Ευρωπαίων και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, κάνοντας -και- την εκπαίδευση ψηφιακή υπόθεση.

Το φετινό καλοκαίρι σχεδόν 4 στους 10 Ευρωπαίους χρήστες του Διαδικτύου άνω των 18 ετών έκαναν χρήση κάποιου site ή application on line εκπαίδευσης. Στη Γαλλία το ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου άνω των 18 ετών, που χρησιμοποίησαν online εκπαιδευτικά εργαλεία, ανήλθε τον Ιούλιο σε 33,6%, στη Γερμανία έφθασε το 26,7%, στην Ιταλία κινήθηκε στο 47%, ενώ σε Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία διαμορφώθηκε σε 48,2%.

Πάντως, το ποσοστό χρήσης εργαλείων online εκπαίδευσης τον Ιούλιο ήταν σαφώς χαμηλότερο, λόγω των θερινών διακοπών, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά χρήσης την περίοδο των lockdowns, που επιβλήθηκαν στην Ευρώπη για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

“Οι καλοκαιρινές διακοπές σίγουρα εξηγούν τη μείωση της κίνησης, που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2020 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2020. Ωστόσο, η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν φαίνεται να έχει μεταφραστεί σε απότομη αύξηση της κυκλοφορίας σε εκπαιδευτικούς ιστότοπους σε όλες τις χώρες της περιοχής, καθώς το εκπαιδευτικό τοπίο στην Ευρώπη εμφανίζεται εξαιρετικά κατακερματισμένο” αναφέρει μελέτη της εταιρείας Comscore η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ.Χαμηλές ταχύτητες
Η χρήση online εκπαιδευτικών εργαλείων στην Ευρώπη δεν αυξήθηκε με ρυθμούς ανάλογους αυτών με τους οποίους ενισχύθηκαν άλλες ψηφιακές δραστηριότητες. Σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες, όπως το διαδικτυακό παιχνίδι, το ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου, που επισκέφτηκαν διαδικτυακούς ιστότοπους εκπαίδευσης, είναι αισθητά χαμηλότερο.

“Υπάρχουν πολλές πιθανές εξηγήσεις για αυτό, όπως το γεγονός ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση είναι μια προσπάθεια έντασης χρόνου και πόρων, που απαιτεί ένα επίπεδο συγκέντρωσης, το οποίο ίσως δεν υπήρχε σε αυτούς τους αγχωτικούς καιρούς. Έχουμε δει, για παράδειγμα, ότι η επισκεψιμότητα σε ιστότοπους λιανικής πώλησης αυξήθηκε κατά τα πρώτα στάδια του lockdown. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η εκπαίδευση στην Ευρώπη συνεχίζεται προς το παρόν με τα παραδοσιακά μέσα”, αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας Comscore σε σχετικό report.

Να σημειωθεί ότι τα σχετικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε report της εταιρείας Comscore και αφορούν τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Η σχετική μελέτη εξετάζει την επισκεψιμότητα σε ιστότοπους και εφαρμογές για κινητά, που παρέχουν σεμινάρια, περιεχόμενο εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και υπηρεσίες, που βοηθούν τους ανθρώπους να προωθήσουν την καριέρα τους ή να λάβουν επίσημη εκπαίδευση.
  moved.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια