Για να σώσεις το παιδί σου μερικές φορές αρκούν τα δυο σου χέρια: Οι πρώτες βοήθειες που πρέπει όλοι να ξέρουμε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Για να σώσεις το παιδί σου μερικές φορές αρκούν τα δυο σου χέρια: Οι πρώτες βοήθειες που πρέπει όλοι να ξέρουμε


Η παρακάτω αφίσα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας που θα τρέξει σε εθνικό επίπεδο όλο το 2020 με τίτλο »Δύο χέρια αρκούν για να σώσεις μια ζωή» από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save Lives (*)

Μελετώντας την προσεκτικά θα διαπιστώσετε ότι περιλαμβάνει τις βασικές οδηγίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στο σχολείο, το σπίτι ή την κοινότητα από εκπαιδευμένα παιδιά ή πολίτες. Συνιστάται, μάλιστα, να τοποθετηθεί σε ελληνικά σχολεία, κοινότητες, υπηρεσίες και σημεία τοποθέτησης απινιδωτών AEDs.
Σε αυτήν θα δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε:

Σε περίπτωση ανεξήγητης κατάρρευσης ενός ατόμου, π.χ. από ανακοπή.

Σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα, ανάλογα με το αν έχει γίνει ήπια ή πλήρης απόφραξη.

Δείτε τα σωστά βήματα πρώτων βοηθειών εδώ:
 


Κατεβάσετε το παραπάνω πόστερ προς εκτύπωση σε χώρους που θεωρείτε ότι θα έπρεπε να υπάρχει: https://kidssavelives.gr/wp-content/uploads/2019/12/ΟΔΗΓΟΣ-ΠΡΩΤΩΝ-ΒΟΗΘΕΙΩΝ-ΣΕ-ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.pdf




*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.