Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς


Σύμφωνα με το σημερινό χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα αύριο Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) και για το δήμο Θέρμης. 



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των “κόκκινων” περιοχών για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. 

Για το λόγο αυτό η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης θα βρίσκεται τις επόμενες ώρες σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν τέτοια περιστατικά.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. 

Σε κάθε περίπτωση το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες πως αν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά σε οποιοδήποτε σημείο σε όλη την έκταση του δήμου θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με τον γνωστό τριψήφιο αριθμό 199, ή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θέρμης για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη στο τηλέφωνο 6972312198. 

Επίσης, μπορεί να ενημερώσει, χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο δασικό σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας που είναι το 112.

Υπενθυμίζεται ότι για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.