Ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Ταγαράδων - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Κοινότητα Ταγαράδων - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης


Ολοκληρώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Κοινότητα Ταγαράδων η οποία επλήγη από την ισχυρή βροχόπτωση της 21ης Μαΐου 2020.

 
Πρόκειται για σειρά παρεμβάσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δίμηνο από την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στον κεντρικό χείμαρρο της Κοινότητας, συνολικού μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ταγαράδων Δημήτρη Καλαθά μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 21ης Μαΐου 2020 που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη περιοχή των Ταγαράδων και κινδύνευσε η ζωή και η περιουσία πολλών κατοίκων από την υπερχείλιση του χειμάρρου, η Κοινότητα Ταγαράδων απευθύνθηκε με το υπ. αριθ. 16681/25.5.2020 έγγραφό της στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε μεταξύ άλλων τον καθαρισμό, την εμβάθυνση και την διαπλάτυνση του χειμάρρου.


“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε αμέσως και στις 10 Ιουνίου ξεκίνησαν οι εργασίες. 

Έγινε μια ουσιαστική επέμβαση για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον χείμαρρο ο οποίος διασχίζει το χωριό, από το σημείο που πηγάζει (περιοχή «μάνα του νερού») έως το σημείο που εκβάλει (κοιλάδα Ανθεμούντα – Νέα Ραιδεστός), μήκους περίπου 5 με 6 χιλιομέτρων, η οποία θα λειτουργήσει προστατευτικά για την περιοχή μας σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιων ακραίων καιρικών φαινομένων”, σημειώνει ο κ. Καλαθάς.