Αλμυρό κέικ με φέτα, πιπεριές και μπέικον - Η ανατρεπτική γεύση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αλμυρό κέικ με φέτα, πιπεριές και μπέικον - Η ανατρεπτική γεύση



Τα σχολεία άνοιξαν και πολλοί γονείς σκέφτονται τι κολατσιό να βάζουν στα παιδιά για να παίρνουν μαζί τους. Και το αλμυρό κέικ με πιπεριές και μπέικον είναι μία ιδανική επιλογή.

Υλικά


  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη – κίτρινη σε κύβους
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 150 ml γάλα φρέσκο


Εκτέλεση για το αλμυρό κέικ

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
Στη συνέχεια κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν.
Τοποθετείτε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα.
Αφήνετε στο πάγκο της κουζίνας να κρυώσει λίγο και το κόβετε.