Απόπειρα εξαπάτησης του "Χαμόγελου του Παιδιού". - Το τηλεφώνημα και η έξωση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απόπειρα εξαπάτησης του "Χαμόγελου του Παιδιού". - Το τηλεφώνημα και η έξωσηΟργή προκαλεί το περιστατικό απόπειρας εξαπάτησης στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού»:

«Νωρίς το πρωί λάβαμε κλήση από γυναίκα η οποία με τη δήθεν ιδιότητα της Γραμματέως της Προέδρου Πρωτοδικών Αθήνας ζήτησε επιτακτικά να μιλήσει με τον κ. Γιαννόπουλο και να τον συνδέσει από κινητό τηλέφωνο με την Πρωτοδίκη Αθηνών.

Ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε με τη φερόμενη ως Πρωτοδίκη Αθηνών, η οποία ισχυρίστηκε ότι σε λίγα λεπτά επρόκειτο να εκδικάσει ασφαλιστικά μέτρα για μητέρα δύο παιδιών εκ των οποίων το ένα πάσχει από σοβαρή ασθένεια και πρόκειται να της γίνει έξωση διότι όφειλε δύο ενοίκια αξίας 800€. Ζήτησε ο Οργανισμός να καταβάλει άμεσα το ποσό και να αναλάβει την υποστήριξη της οικογένειας.

Στο άκουσμα της εν λόγω υπόθεσης και της δεινής κατάστασης της οικογένειας, ο κ. Γιαννόπουλος με ιδιαίτερη συναισθηματική και συγκινησιακή φόρτιση, ανταποκρίθηκε άμεσα δίνοντας τη συγκατάθεσή του για την καταβολή του ποσού, διαβεβαιώνοντας ότι ο Οργανισμός θα σταθεί δίπλα στη μητέρα και τα παιδιά, όπως κάνει πάντα, ειδικότερα όταν υπάρχει πρόβλημα υγείας παιδιού.

Στη συνέχεια το γραφείο του ζήτησε επίσημο αίτημα μέσω email που να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάθεση του ποσού, το οποίο απορρίφθηκε.

 Αντιπρότειναν να μας στείλουν τον τραπεζικό λογαριασμό με SMS χωρίς περαιτέρω στοιχεία και διέκοψαν την κλήση.

Σε επανειλημμένες προσπάθειές μας για επανασύνδεση σε κινητό τηλέφωνο τερμάτισαν την κλήση.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Πρωτοδικείο Αθηνών και διαπιστώθηκε ότι τα δύο ονόματα φερόμενα ως Πρόεδρος και Γραμματέας Πρωτοδικών Αθηνών δεν υφίσταντο.

Κατά τη διαδικασία διεκπεραίωσης από τα αρμόδια τμήματα του Οργανισμού διαπιστώθηκε η απόπειρα απάτης, διακόπηκε έγκαιρα η πραγματοποίηση εμβάσματος και ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι η ζωή και η υγεία παιδιών και ευάλωτων οικογενειών γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους για την απόσπαση χρηματικών ποσών.

Εφιστούμε την προσοχή σε Οργανισμούς και συμπολίτες μας, γιατί φαίνεται ότι κάποιοι αδίστακτοι δεν έχουν τη στοιχειώδη αιδώ να σεβαστούν τον ανθρώπινο πόνο».Δεν υπάρχουν σχόλια