Τελευταία Νέα:

Ομάδα Επέκτασης Θέρμης : "Ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις - Διαφορετικά δυναμικές κινητοποιήσεις"

Αισιόδοξοι ότι η ατέλειωτη γραφειοκρατία δε θα συνεχίσει να αποτελεί  εμπόδιο για την ολοκλήρωση των έργων που έχουν αιτηθεί, δηλώνουν οι κάτοικοι της Επέκτασης Θέρμης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, το προηγούμενο διάστημα είχαν επαφές με αρμόδιους φορείς και πλέον αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων. Παραμένουν όμως σε εγρήγορση και δηλώνουν έτοιμοι να επανέλθουν δυναμικά αν χρειαστεί.
  
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:Ενημέρωση - Κυκλικοί κόμβοι στην οδό Κουγιάμη
 Μέσα στο καλοκαίρι δεν μπήκαμε σε πλήρη αδράνεια. Κάναμε την έρευνά μας και συναντηθήκαμε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνομιλήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, συναντηθήκαμε και με το αρμόδιο γραφείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο μόνος που ΔΕΝ μας δέχτηκε για συνάντηση, παρά τις πολλές κλήσεις μας, ήταν ο δήμαρχος κ Παπαδόπουλος. Μάλιστα, παρότι μας είπαν από το Δήμο, ότι έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση, δεν θέλησε να μας συναντήσει.

Η αλήθεια είναι ότι η τεράστια καθυστέρηση οφείλεται σε ένα βαθμό στην ατελείωτη γραφειοκρατία. Ωστόσο, βρισκόμαστε εν μέσω ενός παιχνιδιού, μίας διελκυστίνδας ανάμεσα στο Δήμο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το ποια είναι η σωστή διαδικασία, τι αρμοδιότητα έχει ο καθένας και τι ευθύνη φέρει για αυτό το έργο! 

Το πείσμα και η γραφειοκρατική τυπικότητα μπλέκονται με αποτέλεσμα το έργο, που ρεαλιστικά θα μπορούσε να έχει ήδη τελειώσει, ακόμα να μην έχει αρχίσει.

Το νεότερο είναι ότι ετοιμάζεται νέος τεχνικός φάκελος, όπως ζήτησε η Αποκεντρωμένη και ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει το έργο σε 1-2 μήνες.

Βρισκόμαστε 19 μήνες μετά το θανατηφόρο δυστύχημα, από το οποίο ξεκίνησε όλη η διαμαρτυρία και η απαίτηση για περισσότερη οδική ασφάλεια. 

Το μόνο που έχει γίνει είναι τα αυτονόητα. Διαγράμμιση, σήμανση με δύο φωτεινές πινακίδες, τοποθέτηση ανακλαστήρων «μάτια γάτας» και λωρίδων θορύβου. Ακόμα και αυτά τα αυτονόητα έγιναν κατόπιν μεγάλης δικής μας πίεσης.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής μας έχει δείξει ότι δεν υπάρχει διάθεση ή ικανότητα για ουσιαστικές και γρήγορες λύσεις και για πραγματική αναβάθμιση της περιοχής.

Συνεχίζουμε, προσπαθώντας και ελπίζοντας σε θετικές εξελίξεις για ΟΛΑ ΜΑΣ τα ζητήματα. 

Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με μεγαλύτερη ένταση από τις περσινές. 

Σχετικά με την "Ομάδα Επέκτασης Θέρμης":
Στην ομάδα αυτή συζητάμε για τα προβλήματα της περιοχής μας. Επικοινωνούμε και συντονιζόμαστε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε από την Επιτροπή Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, όπως αυτή προέκυψε τον Ιανουάριο 2019. Δεν υπάρχει καμία πολιτική, κομματική ή προσωπική σκοπιμότητα ή διάκριση στη λειτουργία της ομάδας. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά!
Facebook/Ομάδα Επέκτασης Θέρμης
Δεν υπάρχουν σχόλια