Επιθεώρηση του 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης από τον γ.γ. ΕΣΠΑ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επιθεώρηση του 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης από τον γ.γ. ΕΣΠΑ



Το 5ο δημοτικό σχολείο Θέρμης (Τριαδίου) επισκέφθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θέρμης Θόδωρο Παπαδόπουλο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου.

Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Σκάλκος εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα καθώς διαπίστωσε ότι πρόκειται για μία σχολική μονάδα – πρότυπο η οποία λειτούργησε για πρώτη χρονιά πέρσι, ενώ σε πλήρη λειτουργία τέθηκε φέτος με την ολοκλήρωση των επιπρόσθετων κτηριακών παρεμβάσεων.

Το σχολείο περιλαμβάνει εννέα αίθουσες διδασκαλίας, χώρους γραφείων διοίκησης (γραμματεία, γραφείο διευθυντή, γραφεία δασκάλων), Εργαστήρια Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών, Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, χώρους μικρών γραφείων, αναρρωτήριο, χώρο εστίασης, μεγάλο ημιυπαίθριο χώρο (υπόστεγο) και όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες και WC). Το σύνολο των ωφέλιμων χώρων του σχολείου ανέρχεται σε περίπου 1.350μ2.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε χαρακτηριστικά πως θεωρεί τα πιο σημαντικά έργα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αυτά που αφορούν τα σχολεία. 


Η διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών για την ομαλή ανάπτυξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι από τις αδιαμφισβήτητες προτεραιότητες που οφείλουμε να δίνουμε ως αυτοδιοικητική αρχή.


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «το 5ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στο Τριάδι, είναι ένα πραγματικό στολίδι καθώς έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για την εκπαίδευση των μαθητών. 

Ο δήμος Θέρμης συνεχίζει την προσπάθειά του για την κατασκευή και νέων σχολείων τα οποία έχει ανάγκη, λόγω της συνεχούς αύξησης του μαθητικού πληθυσμού. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι από πλευράς μελετών και προσβλέπουμε στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία περιμένουμε να ενεργοποιηθούν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους».