Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται διπλή πληρωμή τον Σεπτέμβριο, πότε θα δοθεί - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται διπλή πληρωμή τον Σεπτέμβριο, πότε θα δοθεί





Η πληρωμή δεν είναι σταθερή κάθε μήνα και χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή αγωνιούν κάθε μήνα για το πότε θα δοθεί.
 Παρασκευή (04/09), θα πιστωθεί τελικά το επίδομα 534 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.796 δικαιούχων. 

Στο μεταξύ, ακόμη μία ευκαιρία έως αύριο έχουν, σύμφφωνα με νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας, να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιούλιο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου, «δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν τα οικονομικά στοιχεία των εργαζομένων που εντάσσονται στο μηχανισμό Συν-Εργασία (β’ φάση) για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από 31/08 έως και 04/09/2020. 


Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις-εργοδότες να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Ιούλιο, από 31/08 έως και 04/09/2020».

Στους λογαριασμούς θα δουν αύριο πιστωμένο το ποσό των 534 ευρώ και 2.796 δικαιούχοι των ακόλουθων κατηγοριών:

  • Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.
  • Επιχειρήσεις – εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιδόματος 534 ευρώ, των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.
  • Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 του μήνα, θα καταβληθεί νέα πληρωμή σε όλους τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
  • Υπενθυμίζεται ότι εποχικά εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολήθηκαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2019 σε εργοδότες-επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, δωδεκάμηνης λειτουργίας, μπορούν να υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση για κάθε μήνα από 01/06/2020 και έπειτα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν το επίδομα των 534 ευρώ
Ειδικές κατηγορίες
Παράλληλα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών (καλλιτεχνών, ξεναγών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού) έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν το επίδομα των 534 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν λάβει μόνο τα 800 ευρώ της αρχικής αποζημίωσης. Για την καταβολή της νέας αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, υποβάλλουν μονομερώς υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr)