2 ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά των μαθητών κατά την επιστροφή τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

2 ΓΕΛ ΘΕΡΜΗΣ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά των μαθητών κατά την επιστροφή τους

//Η ανακοίνωση της Δ/νση του 2ου ΓΕΛ Θέρμης:

Δεν είναι δυνατόν κατά την επιστροφή να κατανεμηθούν οι μαθητές σε αντίστοιχα δρομολόγια,
γιατί, προς το παρόν λόγω ελλείψεως καθηγητών, σχολούν άλλοι στο 5ωρο, άλλοι στο 6ωρο και άλλοι στο 7ωρο. Αλλά και όταν καλυφθούν τα κενά και οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα δεν θα σχολούν ταυτόχρονα όλοι οι μαθητές, γιατί η Α΄ και η Β΄ Λυκείου έχουν κάθε ημέρα 7ωρο, ενώ η Γ΄ Λυκείου έχει 7ωρο μόνο 2 ημέρες.

Επειδή για πολλούς και προφανείς λόγους κρίνεται προτιμότερο όσοι μαθητές σχολούν πρόωρα να μην παραμένουν στο σχολείο μέχρι και τη λήξη της 7ης ώρας, ζητούμε από το Πρακτορείο «Atlantis Travel» να μας διευκολύνει, αν έχει την ώρα της πρόωρης αποχώρησης διαθέσιμα λεωφορεία (γιατί η σύμβαση δεν το υποχρεώνει), και να επιστρέψει τα παιδιά του Τριαδίου στο Δημοτικό και της Ν. Ραιδεστού στην Εκκλησία.

Αυτό, δυστυχώς, δεν μπορεί να ισχύσει για τα 14 παιδιά του οικισμού της Φιλοθέης, τα 17 του Σέδες (όπως και για τα λίγα παιδιά της Θέρμης που εξυπηρετούμε), γιατί αυτά είναι κατανεμημένα σε διάφορες τάξεις και τμήματα, και δεν μπορούμε να ζητήσουμε από το πρακτορείο να κάνει 2 ή και 3 φορές τις συγκεκριμένες διαδρομές. Οι προορισμοί αυτοί θα εξυπηρετούνται μόνο όταν σχολάσουν όλα τα τμήματα.

Παρά ταύτα, εφόσον υπάρχουν θέσεις, υπάρχει η διάθεση να εξυπηρετούνται και τα παιδιά του Σέδες, αν ζητήσουν να μεταφερθούν μέχρι την πύλη της Αεροπορικής Βάσης, και τα παιδιά της Φιλοθέης, αν ζητήσουν να μεταφερθούν μέχρι την Εκκλησία της Ν. Ραιδεστού. Όμως, τονίζεται ότι η ευθύνη για τη μετακίνησή τους από το σημείο όπου τα άφησε ο οδηγός του λεωφορείου μέχρι το σπίτι τους θα βαραίνει τους γονείς τους.

Αν πάλι κάποιοι γονείς επιθυμούν να παραμένει το παιδί τους στο σχολείο μέχρι την ώρα της κανονικής λήξης του προγράμματος, θα θέλαμε να μας το δηλώσουν. Ας λάβουν υπόψη ότι τα παιδιά που θα παραμένουν θα μπορούν να διαβάζουν στην αίθουσα του τμήματός τους ή σε άλλο κατάλληλο χώρο, που θα τους παραχωρήσουμε.

Αν οποιοσδήποτε γονιός ή κηδεμόνας θέλει περαιτέρω διευκρινίσεις, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το σχολείο και να ζητήσει να μιλήσει με τον Υποδιευθυντή.

Από τη Διεύθυνση
20 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια