Ματαιώνεται η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων» 2020. Ο λόγος... μάλλον αναμενόμενος - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ματαιώνεται η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων» 2020. Ο λόγος... μάλλον αναμενόμενος


Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο και στη θέση της θα λάβει χώρα από σήμερα έως και τις 2 Οκτωβρίου η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «Αλέξανδρος 2020».
Πρόκειται για μια Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) που αποτελεί επί της ουσίας εθνική διακλαδική άσκηση επί χάρτου.

Η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε σκόπιμο να κινηθεί το στράτευμα με αυτό τον τρόπο καθώς έχει μεσολαβήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μηνών που οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονταν ούτως ή άλλως σε πλήρη ετοιμότητα λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης και παράλληλα πραγματοποιούσαν κοινά γυμνάσια με στρατούς συμμαχικών χωρών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψιν η διενέργεια το τελευταίο διάστημα σημαντικού αριθμού μη προγραμματισμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διακλαδικών εκπαιδεύσεων και διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και το Ισραήλ.


Οι εν λόγω δραστηριότητες, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα, αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις προγραμματισμένες και μη που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον κορωνοϊό».