Έως 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τους 962 καταρτιζόμενους στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έως 11 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τους 962 καταρτιζόμενους στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού




Προκήρυξη εισαγωγής εννιακοσίων εξήντα δύο (962) καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού για το έτος κατάρτισης 2020-2021.



ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
1. Στα ΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:

α) Έλληνες υπήκοοι, και

β) Υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε. και υπήκοοι τρίτων χωρών (χωρών εκτός κρατών – μελών της Ε.Ε.), οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και διαθέτουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας.

2. Οι υποψήφιοι είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης ή Σ.Ε.Κ. ή ανώτατης εκπαίδευσης.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ


Προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οι υποψήφιοι, υποβάλουν από 31/8/2020 έως 11/9/2020, στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής, η οποία επέχει θέση δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, στην οποία αναγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία (ημερομηνία γέννησης, ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ., Α.Μ.Κ.Α.), η διεύθυνση κατοικίας, τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς και η σειρά προτίμησής τους ανά ειδικότητα και ΙΕΚ.

Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι τα στοιχεία που συμπληρώνουν είναι ακριβή και αληθή και ότι αποδέχονται την τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτησή τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και σε περίπτωση επιτυχίας και εγγραφής στο ΙΕΚ την τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Καταρτιζομένων του Κανονισμού Σπουδών των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.

Στο ίδιο πληροφοριακό σύστημα, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν τα κριτήρια από την μοριοδότηση των οποίων θα προκύψει ο τελικός αριθμός μορίων τους. Οδηγίες σχετικά με την εγγραφή στο σύστημα και την υποβολή της αίτησης παρέχονται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.