Απλά tips για να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απλά tips για να αντιμετωπίσεις τον καύσωναΗ θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά τη δουλειά κανονίζουν μια βουτιά στη παραλία προκειμένου να δροσιστούν.
Εμείς λοιπόν σου δίνουμε απλά tips για να αντιμετωπίσεις τις ημέρες του καύσωνα.

Φόρεσε ανοιχτόχρωμα ρούχα

Καθώς τα ανοιχτά ρούχα αντανακλούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία θα απορροφήσουν λιγότερη. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να φοράς ανοιχτόχρωμα συγκριτικά με τα πιο σκούρα χρώματα. Επιπλέον, διάλεξε δροσερά υφάσματα που θα σε κρατήσουν άνετη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αντηλιακό για πάντα και πάντα

Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου ακόμα και αν βγεις από το σπίτι για μισή ώρα. Και για εσένα που θέλεις να εντυπωσιάζεις σε κάθε σου βήμα είναι η ευκαιρία να είσαι και προσταυμένη και fashion icon φορώντας ένα καπέλο! Προστασία και μόδα πάνε μαζί!

Προσοχή στη διατροφή

Το ακούς από τον γυμναστή, το ακούς από τον διαιτολόγο, θα το ακούσεις και από εμένα… Συχνά και ελαφριά γεύματα είναι η κατάλληλη επιλογή για τις μέρες που το θερμόμετρο ανεβαίνει στα ύψη. 
Αντικατέστησε λοιπόν τα λιπαρά σνακ με λαχανικά και φρούτα.
Βάλτε τα χέρια σας σε μια λεκάνη με κρύο νερό

Όταν βαθιά θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, το αίμα ανεβαίνει προς την επιφάνεια του δέρματος, προκειμένου να είναι πιο κοντά στον αέρα και να ψυχθεί ευκολότερα. Τα χέρια σας έχουν μεγάλη επιφάνεια. Από τη στιγμή που η βαθιά θερμοκρασία του σώματος επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα, η ροή του αίματος στα χέρια σας θα μειωθεί και θα αισθανθείτε δροσιά.

Συχνά ντους

Την στιγμή που θα νιώσετε να σας καταβάλλει η ζέστη, είναι καλό να κάνετε ένα δροσερό ντους, όχι όμως απαραίτητα με πολύ κρύο νερό, επειδή το σώμα σας θα αντιδράσει σε μια δραματική αλλαγή και θα προσπαθήσει να κάνει διατήρηση της θερμότητας. Είναι καλύτερο να κάνετε ντους με νερό που είναι αρκετά δροσερό για να μειώσει την βαθιά θερμοκρασία του σώματός σας, αλλά είναι και αρκετά θερμό για να επιτρέψει στο αίμα να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος.Δεν υπάρχουν σχόλια