Στο τραπέζι τοπικά lockdowns και επαναφορά SMS - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο τραπέζι τοπικά lockdowns και επαναφορά SMS



Ανησυχία προκαλεί η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού – Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να πάρει τα μέτρα που χρειάζεται για να ανακοπεί η διασπορά.


Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, που σήμερα άγγιξαν τα 110.

Ήδη, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να λάβει τα μέτρα που χρειάζονται για να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων. Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά μέτρων, με πρώτο αυτό της χρήσης της υποχρεωτικής μάσκας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται τρεις τηλεδιασκέψεις για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά.

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με το OPEN, ορόσημα είναι ο Δεκαπενταύγουστος και αφετέρου η επανέναρξη των σχολείων, στις αρχές Σεπτεμβρίου.



Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονωϊού στην κοινότητα.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, η επαναφορά των SMS, ενώ σε δεύτερο χρόνο εξετάζονται και τοπικού χαρακτήρα lockdown.