Τελευταία Νέα:

Ξέρετε από… Europa Conference League; Αν όχι, φροντίστε να μάθετε - Δείτε γιατί βουλιάζουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα


 
Βουλιάζουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Ξέρετε από… Europa Conference League; Αν όχι, φροντίστε να μάθετε διότι, έτσι όπως κυλάει το πράμα, θα είναι μια διοργάνωση άρρηκτα συνδεδεμένη με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το Europa Conference League θα κάνει… πρεμιέρα το 2021 ως η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA, μετά το Champions και το Europa League.

Ουσιαστικά θα είναι η γ’ κατηγορία των διοργανώσεών της και δημιουργήθηκε από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για να βοηθήσει και τις ομάδες που προέρχονται από τα χαμηλά στρώματα του ranking και από τις πιο αδύναμες χώρες στη βαθμολογία της. Με αρκετά προκριματικά ματς αλλά και 32 ομάδες, χωρισμένες σε ομίλους, κατόπιν νοκ άουτ, τα κλασικά.

Προ καιρού ήταν σενάριο, πλέον όμως είναι δεδομένο για τις ελληνικές ομάδες: δεν έχουν συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα στο ranking υποχώρησε από τη 15η θέση οριστικά και αμετάκλητα στη 18η και… τι σημαίνει αυτό;

Ο πρωταθλητής θα ξεκινά πλέον από τον 1ο προκριματικό του Champions League, άρα θα πρέπει να δώσει οκτώ ματς για να μπει στους ομίλους (!), καμία ελληνική ομάδα δεν θα μετέχει στο Europa League (!) και ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος της βαθμολογίας θα ξεκινούν από τον 2ο προκριματικό του Europa Conference League, ήτοι έξι ματς πριν τους ομίλους.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα τηλεοπτικά δικαιώματα εν Ελλάδι, ειδικά του Europa League, αναμένεται να πιάσουν… ιστορικό χαμηλό…

dailymedia.com.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια