Τελευταία Νέα:

EΡΤ: Ζωντανά το Γκραν Πρι της 70ής Επετείου της Formula 1Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, 9 Αυγούστου από την ΕΡTSports και τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Μετά τους δραματικούς τελευταίους γύρους του Βρετανικού Γκραν Πρι με τα πολλαπλά κλαταρίσματα ελαστικών και τη νίκη του Λιούις Χάμιλτον με τρεις τροχούς, οδηγοί και ομάδες επιστρέφουν στην πίστα του Σίλβερστον για το Γκραν Πρι της 70ής Επετείου της Formula 1.

Οι ελεύθερες, οι κατατακτήριες δοκιμές, καθώς και ο αγώνας του Γκραν Πρι της 70ής Επετείου της Formula 1 θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ από σήμερα Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου στις 16:10 (απευθείας σύνδεση με την πίστα του Σίλβερστον από τις 15:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.Ύστερα από την έρευνα που διεξήγαγαν οι τεχνικοί της Pirelli, αποδείχθηκε ότι τα πολλά κλαταρίσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βρετανικού Γκραν Πρι, οφείλονταν στις «μεγαλύτερες δυνάμεις που έχουν δει ποτέ να ασκούνται στα ελαστικά» και οι οποίες δημιουργήθηκαν από τον συνδυασμό που γέννησαν τα ταχύτερα αυτοκίνητα στην ιστορία της Formula 1 με την απαιτητική πίστα του Σίλβερστον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση ωριαία ταχύτητα του νικητή του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των δύο περιόδων αυτοκινήτου ασφαλείας και του τελευταίου γύρου –τα 2/3 του οποίου έγιναν με κλαταρισμένο ελαστικό– ήταν 237 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες που αναμένονται το τριήμερο 7-9 Αυγούστου και οι πιο μαλακές γόμες που έχει ήδη επιλέξει η Pirelli να φέρει στον συγκεκριμένο αγώνα, θα μπορούσαν θεωρητικά, να μας δώσουν ένα πιο δραματικό φινάλε απ’ αυτό του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, αν και οι ομάδες έχοντας υπόψη τους αυτά τα δεδομένα θα είναι έτοιμες να πάνε σε στρατηγική ενός επιπλέον πιτ στοπ για λόγους ασφαλείας.ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ 70ής ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ FORMULA 1 
ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 7 ΑυγούστουΕλεύθερες Δοκιμές 2: 17:00-18:30

Σάββατο 8 ΑυγούστουΕλεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 9 ΑυγούστουΑγώνας: 16:10 (σύνδεση με την πίστα του Σίλβερστον από τις 15:50)
Δεν υπάρχουν σχόλια