Τελευταία Νέα:

Η κατάρα του Bruce LeeΟ Bruce Lee ήταν ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα του κόσμου. Είχε κατακτήσει ανατολή και δύση αλλά έχασε την ζωή του μόλις στα 33 του χρόνια.

Μετά από έναν θάνατο σε τόσο νεαρή ηλικία, είναι επόμενο οι θαυμαστές να δυσκολεύονται να το πιστέψουν και να καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας, που θα έχουν ως αποτέλεσμα ότι το είδωλό τους βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

Ο Bruce Lee δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Όχι μόνο γιατί όντως ήταν είδωλό, αλλά και γιατί ακόμα κι όταν ήταν εν ζωή, ο ίδιος και οι γονείς του πίστευαν ότι κάποιοι τον κυνηγούσαν. Ο Bruce γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο την «Χρονιά του Δράκου». Οι γονείς του τον φώναζαν «Little Phoenix», που κατά την γνώμη τους ήταν κοριτσίστικο όνομα. Και υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Πριν από τον Bruce, είχαν χάσει έναν γιο και ήθελαν έτσι να μπερδέψουν τα πνεύματα ώστε να μην του κλέψουν την ψυχή. Αν λοιπόν τα πνεύματα ξεγελιούνταν με το φύλο του παιδιού, ίσως να την γλίτωνε.Ο Bruce μεγάλωσε έχοντας υπόψιν του αυτό το γεγονός και ίσως ήταν κάτι που τον στοίχειωσε. Μπορεί να έπεσε στην παγίδα του υπερφυσικού που δημιουργήσαν οι ίδιοι του οι γονείς. Ωστόσο ακόμα και μετά τον θάνατό του, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν την θεωρία της κατάρας. 20 χρόνια αργότερα όμως, όταν ο γιος του Brandon πέθανε με παρόμοιο τρόπο, τότε η θεωρία της κατάρας άρχισε να κερδίζει πιστούς.


Πατέρας και γιος γεννήθηκαν και οι δυο την «Χρονιά του Δράκου». Ο ένας το 1940 και ο άλλος το 1965. Και οι δυο πέθαναν ενώ ετοίμαζαν την πέμπτη τους ταινία. Κανένας δεν έζησε για να δει τις ταινίες που τους χάρισαν παγκόσμια αναγνώριση. Ο Bruce Lee πέθανε τρεις εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του «Enter the Dragon», την κατά πολλούς καλύτερη του ταινία, ενώ ο Brandon Lee πέθανε λίγο πριν το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας «The Crow».Οι θάνατοι και τον δυο είναι αμφιλεγόμενοι. Ο Bruce Lee πέθανε επίσημα από εγκεφαλικό οίδημα, μετά από χρήση παυσίπονου. Πολλοί αμφισβητούν αυτοί την εκδοχή, υποστηρίζοντας πως πέθανε από ναρκωτικά που «φύτεψε» στο περιβάλλον του η κινεζική μαφία. Ο Brandon από την άλλη σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας όταν πυροβολήθηκε από ένα όπλο που δεν είχε, περιέργως, μόνο άσφαιρα μέσα αλλά και έναν γεμιστήρα με κανονικές σφαίρες.

Οι συμπτώσεις όμως δεν τελειώνουν εκεί. Η τελευταία ταινία του Bruce Lee προέβλεψε τον θάνατο του γιου του. Το «Game of Death» δεν πρόλαβε να το ολοκληρωθεί το 1973. Η υπόθεση της ταινίας άλλαξε όταν ολοκληρώθηκε μετά από πέντε χρόνια. Η νέα υπόθεση μιλούσε για έναν κινηματογραφικό σταρ των πολεμικών τεχνών που προσποιήθηκε τον θάνατό του στα γυρίσματα μιας ταινίας όταν κάποιος τον πυροβόλησε. Λίγο πριν από αυτή την σκηνή, φαίνεται μάλιστα ένας εκπαιδευτής που λέει στους ηθοποιούς πως να χρησιμοποιήσουν τα όπλα με τα άσφαιρα και πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν με λάθος χειρισμό. 15 χρόνια αργότερα, ο Brandon Lee πέθανε με παρόμοιο τρόπο στο ίδιο σκηνικό.

Η βιογραφική ταινία του Bruce Lee, «Dragon: The Bruce Lee Story» από την άλλη, κυκλοφόρησε το 1993. Οι παραγωγοί πρότειναν στον Brandon Lee να πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του πατέρα του, αλλά εκείνος αρνήθηκε προτιμώντας το «The Crow». Τον ρόλο πήρε τελικά ο Jason Scott Lee (που δεν έχει συγγένεια) και σε μια σκηνή της ταινίας φαίνεται να παλεύει με έναν δαίμονα. Εκείνος του δείχνει πως θα είναι ο τάφος του και στρέφεται προς ένα μικρό παιδί που υποτίθεται ότι είναι ο Brandon Lee.Ο Brandon Lee πέθανε λίγο αργότερα, λίγο πριν την κυκλοφορίας της βιογραφικής ταινίας του πατέρα του. Οι συμπτώσεις του θανάτου πατέρα και γιου, έχουν κάνει πολλούς να πιστέψουν στις δεισιδαιμονικές θεωρίες για ύπαρξη κατάρας που κυνηγάει μόνο τους άνδρες της οικογένειας. 

«Η Κατάρα του Δράκου», όπως ονομάστηκε, μπορεί να είναι μια παρατραβηγμένη ιστορία, αλλά οι συμπτώσεις είναι τόσες πολλές και ανατριχιαστικές, που δεν μπορείς έυκολα να τις αγνοήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια