Παρέμβαση της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία για ελεύθερη μετάδοση του ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία για ελεύθερη μετάδοση του ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας



Έντονες αντιδράσεις προέκυψαν στην Τουρκία από το ενδεχόμενο να μεταδοθεί, από συνδρομητικό κι όχι από ελεύθερο κανάλι, ο κρίσιμος αγώνας ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας για τα προκριματικά του Champions League. 

Με βάση τη νέα ντιρεκτίβα της UEFΑ που θέλει τις ομάδες που παίζουν σε μονά νοκ άουτ παιχνίδια να διαχειρίζονται οι ίδιες τα τηλεοπτικά δικαιώματα (ο γηπεδούχος εντός της χώρας του, κι ο φιλοξενούμενος στον υπόλοιπο κόσμο), η Μπεσίκτας βρέθηκε κοντά σε συμφωνία με συνδρομητικό κανάλι για τη μετάδοση του αγώνα της Τούμπας που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της 25ης Αυγούστου (21.00).

Η επικείμενη συμφωνία όμως προκάλεσε πλήθος διαμαρτυριών στην Τουρκία, μεταξύ των οπαδών της Μπεσίκτας και όχι μόνο, γεγονός που έφερε και την αντίδραση της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σε μια δύσκολη περίοδο για τον Τούρκο πρόεδρο και τη χώρα του, προσπαθεί να βρει λαϊκά ερείσματα.

 Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασαπόγλου, παρενέβη δίνοντας τον αγώνα ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας σε ελεύθερο κανάλι προκειμένου να μεταδοθεί δωρεάν σε ολόκληρη την Τουρκία.