Χαρδαλιάς για κορονοϊό: Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαρδαλιάς για κορονοϊό: Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται


"Δεν κρύβουμε κρούσματα" δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ειχε προηγηθεί η καταγγελία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών ιατρών για «αποσιώπηση κρουσμάτων» !
Τί είπε για Πάρο και Αντίπαρο αλλά και τον τουρισμό.

"Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται" είπε κατηγορηματικά ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, κατα την εβδομαδαιάια ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Αναφορικά με τις καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων στα νησιά είπε οτι δεν ανακοινώνονται όχι για λόγους αδιαφάνειας, αλλά για λόγους μη στοχοποίησής τους. Εξήγησε οτι τα χωροταξικά κριτήρια έχουν βάση και τις ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων.

Ειδικά για Πάρο και Αντίπαρο είπε οτι η κατάσταση είναι υπο απόλυτο έλεγχο και τα κρούσματα είναι απομονωμένα μαζί με το στενό τους περιβάλλον.

"Σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας η Πολιτική Προστασία έχει πλήρη εικόνα και κάνει όσα χρειάζονται για να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία" συμπλήρωσε.

"Είμαστε 132η χώρα παγκοσμίως σε κρούσματα ανά ένα εκατ. κατοίκους και 108η σε θανάτους ανά ένα εκατ. κατοίκους" πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων.

Οπως είπε υπήρξαν μόνο 615 θετικά τεστ σε πάνω από 319.000 ελέγχους και πάνω από 2 εκατομμύρια αφίξεις, ενώ σημείωσε πως το 83% των κορυσμάτων είναι εγχώρια.

Παράλληλα, γνωστοποίησε οτι οτι θα υπάρξει πρωτοκολλο για επιστροφή στην εργασία και οδηγιες για τα σχολεία για το άνοιγμά τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε οτι "εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε" και επανέλαβε τις συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σε ερώτηση για το ενδεxόμενο νέου lockdown, είπε οτι "είμαστε πολύ μακριά απο κάτι τέτοιο".
"Δεν υπάρχει ένδειξη που να δείχνει οτι μπορεί να οδηγηθούμε σε lockdown σε μεγάλες πόλεις" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με έναν απολογισμό από τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.