Τελευταία Νέα:

Μικρότερες τιμωρίες για ομάδες που θα δίνουν ονόματα μπαχαλάκηδων οπαδών τουςΣημαντική τροποποίηση στον πειθαρχικό κώδικα εν όψει της νέας σεζόν.Όπως αναφέρει η Live Sport από το καλοκαίρι του 2019 είχε προταθεί να απαλλάσσονται ή να υπάρχει μειωμένη ποινή στις ΠΑΕ που θα... δίνουν στην αστυνομία ονόματα των ταραξιών.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου η πρόταση αυτή έπεσε ξανά στο τραπέζι κι έγινε εν μέρει δεκτή.

Έτσι στην τροποποίηση του άρθρου 15 παρ. 5 του πειθαρχικού κώδικα θα αναφέρεται πως θα επιβάλλονται μειωμένες ποινές στις ομάδες που θα δίνουν ονόματα παραβατών στην ΕΛ.ΑΣ.

«Σε περίπτωση τέλεσης αδικημάτων από οπαδούς, που δύνανται να έχουν ως συνέπεια την πειθαρχική ευθύνη μιας ομάδας, αν η εν λόγω (υπαίτια) ομάδα συμβάλλει ουσιωδώς στην ανεύρεση των υπαίτιων φυσικών προσώπων (οπαδών), τότε παρέχεται στα δικαιοδοτικά όργανα η δυνατότητα της επιβολής μειωμένων ποινών ή και της απαλλαγής της εν λόγω ομάδας, ακόμα και μετά την τελεσιδικία της οικείας απόφασης» είναι η πρόταση της Super League.

Εκκρεμεί η έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδριάζει τη Δευτέρα, για να περάσει η συγκεκριμένη διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια