Η δραστηριότητα της Κοινότητας και των Εθελοντών της Περιστεράς για την εβδομάδα που πέρασε (φωτο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η δραστηριότητα της Κοινότητας και των Εθελοντών της Περιστεράς για την εβδομάδα που πέρασε (φωτο)




Ο πρόεδρος της Περιστεράς Δημήτριος Ντισλής αριθμεί τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Περιστερά, εκεί όπου οι Εθελοντές δείχνουν έμπρακτα τη διάθεσή τους για προσφορά:

Οι συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες στη χώρα μας κάθε άλλο παρά φυσιολογικές μπορεί να θεωρηθούν για την εποχή! Με τη φύση όμως δεν μπορεί να τα βάλει κάνεις!! 

Ας είμαστε λοιπόν όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στις τελευταίες ημέρες, σας ενημερώνω για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητά μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

☑️ Με τη συμβολή του αντιδημάρχου κ.Βασίλη Μουστάκα, βοηθώντας μας με τα κατάλληλα μηχανήματα, όπου χρειάζεται κάθε φορά, ξεκινήσαμε ένα έργο το οποίο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί εθελοντικά. Συγκεκριμένα πρόκειται για την περιοχή αμέσως μετά το πλακόστρωτο της εκκλησίας κάτω από την οικία Βασίλη και Χρυσούλας Κώττη. 

Έγινε η εκσκαφή με μηχανήματα και η προεργασία, έτσι ώστε να συνεχίσουμε τις εργασίες που θέλουμε να κάνουμε. Στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνει κατά μήκος του δρόμου ένα μεγάλο παρτέρι και προς τα πάνω το τοιχίο θα ντυθεί όλο με πέτρα, θα βάλουμε φωτισμό και θα τελειώνει στην πάνω μεριά με ξύλινο κάγκελο. Θα ομορφύνει όλη η γειτονιά!!!

☑️ Έγινε εκσκαφή στην περιοχή Μπόινα έτσι ώστε να τοποθετήσουμε σωλήνες και να γίνει επέκταση του δικτύου ομβρίων υδάτων μέχρι το λάκκο.

☑️ Έγινε διάνοιξη ενός νέου δρόμου στην περιοχή περιβόλια έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν κάποια σπίτια και οικόπεδα της περιοχής.

☑️ Συνεργείο του δήμου έβαψε εξωτερικά τον πίσω τοίχο της κοινότητας κατόπιν αιτήματος μας διότι είχε χαλάσει από τις βροχές. Επίσης βάφτηκαν τα σιδερένια καπάκια που είχαν τοποθετηθεί πριν καιρό στους φεγγίτες του υπογείου.

☑️Πραγματοποιήθηκε, από το τμήμα πρασίνου του δήμου, αποψίλωση θάμνων δεξιά και αριστερά του δρόμου από την περιοχή Σταυρός, μέχρι τη βρύση στη διασταύρωση Λιβαδίου-Θεσσαλονίκης, κατόπιν αιτήματος μας.

☑️ Τοποθετήθηκαν καινούργια ξύλα στα παγκάκια στην περιοχή Αλωνούδι, στη θέση Πύργος κατόπιν αιτήματος μας για αντικατάσταση των παλιών.

☑️ Έγινε αντικατάσταση καμένων λαμπών, σε κολώνες ηλεκτροφωτισμού από τον ηλεκτρολόγο που έχει σύμβαση με το δήμο.

Σε ότι αφορά τις εθελοντικές εργασίες συνεχίστηκαν και αυτές τις μέρες....
☑️ Τοποθετήσαμε σχάρα στην βρύση, στην περιοχή Αλωνούδι. Την σχάρα έκανε δωρεάν ο κ.Κωνσταντίνος Καραγιάννης τον οποίο ευχαριστώ πολύ.

☑️Κλείσαμε πολλές λακκούβες του οδοστρώματος με ψυχρή πίσσα.

☑️ Περιποιηθήκαμε όλους τους τενεκέδες με τα λουλούδια και αντικαταστήσαμε όσα είχαν ξεραθεί.

☑️ Περιποιηθήκαμε το παρτέρι γύρω από το πλατάνι και αυτό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Πηγή. Το σκαλίσαμε, βγάλαμε παλιά και ξερά φυτά και φυτέψαμε νέα λουλούδια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ.Αναστασία Μαλαματά διότι αγόρασε λουλούδια για διάφορα σημεία του χωριού.

☑️ Απομακρύναμε πέτρες και μπάζα από την περιοχή δίπλα από το συντριβάνι τα οποία είχαν βρεθεί εκεί από αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης. Και επανατοποθέτησαμε τις πέτρινες πλάκες ξανά. 

☑️ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γειτονιές για την περιποίηση στα λουλούδια που έχουμε φυτέψει. Υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν έχουμε προλάβει πότε να πάμε διότι πάντα μας προλαβαίνουν οι άνθρωποι των γύρω σπιτιών. Πρόσφατα αυτό συνέβη στα δύο παρτέρια μπροστά στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, καθώς επίσης και στο παρτέρι πίσω από την εκκλησία όπως και στο πάρκο ΟΤΕ.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο εξ αποστάσεως βέβαια, στο οποίο υπήρχε θέμα για αγορά αγροτεμαχίου στο χωριό μας από το δήμο, στο οποίο ήμουν παρών. Πρόκειται για ένα βαρύτατης σημασίας θέμα, που θα δώσει λύση σε ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα.

Το θέμα ψηφίστηκε οπότε συνεχίζουμε.... θα ήθελα να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Αποστόλη Τσολάκη για την πολύτιμη βοήθεια του στο συγκεκριμένο θέμα. Ήταν κάτι που αρχικά φάνταζε ακατόρθωτο αλλά ταυτόχρονα ήταν και κάτι για το οποίο ενδιαφέρθηκα και δούλεψα πολύ. Η συνεργασία μου με τον κ.Τσολάκη ήταν καθοριστική!! 

Τέλος την Τετάρτη ήτανε το δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση τεχνικού προγράμματος 2021 για το Δήμο Θέρμης το οποίο πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης. 

Εννοείται ότι ήμουν παρών και είχα την ευκαιρία να πάρω το λόγο και να εκφράσω την αναγκαιότητα κάποιων έργων έτσι ώστε να αναπτυχθεί το χωριό μας, μάλιστα τα λεγόμενά μου βρήκαν σύμφωνο, μέχρι και τον Δήμαρχο! Αμέσως μετά στην ομιλία του ο δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα ορεινά χωριά του δήμου συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας για να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη

Θα ήθελα τελειώνοντας να αναφερθώ στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει για το νηπιαγωγείο καινούργια κουφώματα διότι μέχρι τώρα ήτανε κάποια πολύ παλιά ξύλινα. Τώρα με τα νέα κουφώματα σίγουρα δεν θα υπάρχει απώλεια θέρμανσης και εννοείται ότι είναι πολύ πιο ασφαλή από τα άλλα, αφού τα καινούργια είναι αλουμινίου, βαριά με διπλά τζάμια. 

Επίσης έχουν εξασφαλίσει τα υαλότουβλα που χρειάζονται για κάποιο σημείο του νηπιαγωγείου, τα κεραμίδια που απαιτούνται έτσι ώστε να γίνει νέα σκεπή στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην αυλή για να σταματήσει να έχει υγρασία στο εσωτερικό του καθώς επίσης και τρεις εσωτερικές πόρτες για τις τουαλέτες του σχολείου διότι οι παλιές είναι σάπιες. Η τοποθέτηση όλων αυτών θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με τη βοήθεια των εθελοντών κυρίως.

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής