Θέρμη - Πυλαία: Έκκληση να μην πετάνε μάσκες και γάντια στον δρόμο ή σε κάδους ανακύκλωσης από τους αντιδ/χους καθαριότητας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη - Πυλαία: Έκκληση να μην πετάνε μάσκες και γάντια στον δρόμο ή σε κάδους ανακύκλωσης από τους αντιδ/χους καθαριότητας


Χωρίς προβλήματα η αποκομιδή απορριμμάτων σε Θέρμη και Πυλαία- Χορτιάτη: «Να μην πετάμε μάσκες και γάντια στην ανακύκλωση» λένε οι αντιδήμαρχοι καθαριότητας στο ΡΘ

Μπουκάλια, σακούλες, αναπτήρες μέχρι και… μάσκες βρίσκει κανείς πεταμένα περιμετρικά των στάσεων του ΟΑΣΘ σε Θέρμη και Πυλαία.

Καθημερινά πραγματοποιείται αποκομιδή και οδοκαθαρισμός, σημειώνουν αντιδήμαρχοι καθαριότητας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και κάνουν έκκληση στους πολίτες να είναι πιο συνειδητοποιημένοι και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο του κορωνοϊού να μην πετάνε μάσκες και γάντια στον δρόμο ή σε κάδους ανακύκλωσης.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από στάσεις στην Γεωργικής Σχολής και του Ρυσίου, ο χώρος έχει γίνει σκουπιδότοπος με μάσκες να υπάρχουν παντού πεταμένες.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, Καρτάλης Ιωάννης αναφερόμενος αρχικά στην αποκομιδή σημείωσε ότι «οι συμπολίτες μας φαίνεται ότι όσο περνάνε οι μέρες φεύγουν για διακοπές και ελαττώνεται ο όγκος και η κίνηση στο κομμάτι της αποκομιδής και στον πράσινο και στον μπλε κάδο. Στην αρχή του καλοκαιριού πήραμε έκτακτο προσωπικό και με αυτό συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα».

Σχετικά με τα καλαθάκια και τις στάσεις του ΟΑΣΘ τόνισε ότι υπάρχει οδοκαθαριστής σε κάθε γειτονιά ξεκινά την καθημερινή του βάρδια και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι να καθαρίζει στάσεις λεωφορείων, καλαθάκια δρόμους πάρκα και κοινόχρηστους χώρους.

Ο κ. Καρτάλης παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πετάνε μάσκες και γάντια στην ανακύκλωση καθώς όπως είπε «ένας όγκος μπλε κάδου είναι τεράστιος και επειδή θα βρεθεί μέσα μια μάσκα ή ένα γάντι να πάνε όλα για πέταμα τα σκουπίδια».

Επίσης ζήτησε να σκεφτούν και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα λέγοντας πως «και ο συνάνθρωπος μας στον δήμο θα αναγκαστεί να τα μαζέψει αλλά και αυτός κινδυνεύει το ίδιο όπως όλοι».

Από την μεριά του ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θέρμης, Πονερίδης Παναγιώτης, σημείωσε ότι «η εικόνα είναι αρκετά καλή στον δήμο, έχουμε πάρει καινούριους κάδους, κάποια προβλήματα εντοπίζονται αλλά κάποιες φορές φταίνε και οι δημότες. Δεν μπορεί να παίρνουν την σακούλα τη μαύρη να ρίχνουν τα απορρίμματα χίμα και να την παίρνουν πίσω και μετά να λέμε ότι μυρίζει ο κάδος».

«Κάποια στιγμή μπορεί να γεμίσει ένας κάδος, ας πάμε την σακούλα στον δίπλα. Μπορεί να χάλασε ένα όχημα, μηχανήματα είναι δουλεύουν όλη μέρα και δεν μπορούμε να τα μαζέψουμε, ας τα κρατήσουμε μισή, μία μέρα σπίτι μας», πρόσθεσε.


Ηχητικό: Ο Πονερίδης Παναγιώτης για απορρίμματα 

Καρτάλης Ιωάννης για απορρίμματα

Ράδιο Θεσσαλονίκη