Τελευταία Νέα:

Φασολάκια λαδερά - Η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη


Φασολάκια λαδερά: Ενα εύκολο στη παρασκευή φαγητό που γίνεται σε λίγη ώρα, είναι διαιτητικό, νηστίσιμο και με πολλές βιταμίνες. Δείτε τα συστατικά, την εκτέλεση και ακολουθήστε τις οδηγίες του video που θα βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου:
  Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • ξύσμα, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κιλό φασολάκια, φρέσκια ή κατεψυγμένα
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. φέτα, προαιρετικά
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 φέτες ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και τον κύβο.

Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει, αλάτι, πιπέρι, 80 γρ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σερβίρουμε προαιρετικά με φέτα που έχουμε πασπαλίσει με τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και φέτες από ψωμί.

Video :


Δεν υπάρχουν σχόλια