Κραυγή αγωνίας του Συλλόγου Ιδιωτικών Κλινικών Β.Ελλάδος για τα μέτρα προστασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κραυγή αγωνίας του Συλλόγου Ιδιωτικών Κλινικών Β.Ελλάδος για τα μέτρα προστασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας




Κραυγή αγωνίας με αφορμή τα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης εκφράζει ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος.



Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσης, ο σύλλογος τονίζει πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας σε επιχειρήσεις της Ιδιωτικής Υγείας με ευθύνη της εργοδοσίας ενώ καλεί την κυβέρνηση να διερευνήσει το περιστατικό στο Ασβεστοχώρι και να κάνει εντατικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Η ανακοίνωση:

Σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν σε ασθενείς και εργαζόμενους 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά την αναλγησία της κυβέρνησης για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις της Ιδιωτικής Υγείας αφού δεν υπάρχει συστηματικός έλεγχος για την τήρηση των μέτρων. Είχαμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι επιχειρήσεις στην Ιδιωτική Υγεία είναι ωρολογιακές βόμβες για την εξάπλωση του ιού γιατί λειτουργούν με κριτήριο τα κέρδη τους άρα αντιμετωπίζουν και τα μέτρα προστασία σαν κόστος. 

Είναι πολλά τα παραδείγματα με κλινικές να μην δίνουν τα επαρκή μέσα για την προστασία των εργαζομένων είτε δουλεύοντας χωρίς γάντια, χωρίς μάσκες, χωρίς αντισηπτικό, είτε να τα μοιράζουν με το σταγονόμετρο.

Η χαλάρωση μετά την καραντίνα έφερε τα σημερινά προβλήματα αφού η κυβέρνηση επέτρεψε σε κλινικές και γηροκομεία να λειτουργούν σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Πλέον παίζονται ανθρώπινες ζωές, είτε των ασθενών είτε των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με χιλιάδες συνανθρώπους μας.


Απαιτούμε:
  • Την άμεσα διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού για τυχόν παραλείψεις στα μέτρα προστασίας των ασθενών και των εργαζομένων από την εργοδοσία
  • Τον συνεχή έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στην Ιδιωτική Υγεία για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας
  • Να γίνουν άμεσα τεστ για τον κορωνοϊό σε όλες τις κλινικές σε όλους τους εργαζόμενους