Γιατί ελήφθησαν τα σκληρά μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί ελήφθησαν τα σκληρά μέτρα σε Χαλκιδική και Μύκονο



Με τοπικούς αυστηρούς περιορισμούς για τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές κινείται η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εχθές Τετάρτη ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα για τη Χαλκιδική και την Μύκονο ενώ εδώ και ημέρες είναι σε ισχύ τα ίδια μέτρα για την Πάρο και την Αντίπαρο.

Τα μέτρα για την Μύκονο και τη Χαλκιδική ελήφθησαν λόγω του ισχυρού επιδημιολογικού «αποτυπώματος» των δύο αυτών περιοχών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα οι αρχές διαπίστωσαν ότι περίπου 150 κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Αττική και άλλα τόσα στη Θεσσαλονίκη σχετίζονται με τις δύο αυτές περιοχές - τη Μύκονο για την Αττική και τη Χαλκιδική για τη Θεσσαλονίκη.

Με βάση αυτά τα δεδομένα από την προσεχή Παρασκευή και για τις επόμενες 10 ημέρες αποφασίστηκαν τα εξής:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.