Το δικό του χώρο στο δημοτικό λαχανόκηπο Θέρμης απέκτησε ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το δικό του χώρο στο δημοτικό λαχανόκηπο Θέρμης απέκτησε ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης


//Ανακοίνωση του Δ.Θέρμης:Δωρεάν μερίδια στο δημοτικό λαχανόκηπο ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Ραιδεστό, παραχωρεί ο δήμος Θέρμης στα μέλη του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο έπειτα από σχετικό αίτημα το οποίο υπέβαλε ο Όμιλος. Τα μέλη του συγκεκριμένου Ομίλου δραστηριοποιούνται στην ανανέωση και διατήρηση τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων καθώς και στην εκπαίδευση και βιωματική μάθηση των νέων, αλλά και των παιδιών των μελών του Ομίλου στο θέμα της διατήρησης των τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων. 


Η παραχώρηση μεριδίων στο δημοτικό λαχανόκηπο στα μέλη του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις υπάρχουσες καλλιέργειες.

Ο λαχανόκηπος στη Νέα Ραιδεστό δημιουργήθηκε το 2012 σε μια έκταση 15 στρεμμάτων και ήταν ο πρώτος δημοτικός λαχανόκηπος που λειτούργησε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. 

Η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από τους δημότες στους οποίους παραχωρείται μια μικρή έκταση γης (50-80 τμ.) με σκοπό την καλλιέργεια λαχανικών για την κάλυψη των ατομικών και οικογενειακών αναγκών τους.

Η πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης απευθύνεται σε όλους τους δημότες, ενώ προτεραιότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων έχουν όσοι δημότες ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Η διάρκεια της παραχώρησης των τμημάτων γης στον δημοτικό λαχανόκηπο είναι ετήσια και γίνεται έναντι ενός συμβολικού τμήματος ύψους 50 ευρώ, για ένα χρόνο. 

Για τις πολύτεκνες, μονογενεϊκές, ή οικογένειες που έχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, το τίμημα είναι 25 ευρώ, ενώ για τις άπορες η παραχώρηση θα είναι δωρεάν. 

Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από τη διάθεση των τεμαχίων, χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία του εδάφους, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων (περίφραξη, κιόσκια, χώροι υγιεινής) και για τα σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας τα οποία παρακολουθούν, οι υποψήφιοι καλλιεργητές, αφού καλλιέργεια των λαχανόκηπων γίνεται μόνο με βιολογικές μεθόδους.