«Κυκλικές σχέσεις»: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Κυκλικές σχέσεις»: Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν



Οι χωρισμοί είναι συνήθως γεμάτοι με θλίψη, δυστυχία και αρνητικότητα. Ωστόσο, για ορισμένα ζευγάρια, ο χωρισμός είναι μέρος της σχέσης τους.
Περνά ο χρόνος, τα πράγματα δεν λειτουργούν, η σχέση διαλύεται … και μετά προσπαθούν ξανά. Ίσως θα είναι διαφορετική αυτή τη φορά – και ίσως είναι! – αλλά συνήθως δεν είναι. Οι σχέσεις με ένα ιστορικό διάλυσης και επανένωσης είναι αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν κυκλικές σχέσεις .

Οι κυκλικές σχέσεις είναι αρκετά συχνές.
Πρόσφατα δεδομένα που ελήφθησαν από μια έρευνα σε 600 ζευγάρια, υποδηλώνουν ότι περίπου το ένα τρίτο των σχέσεων διαλύθηκαν και ενώθηκαν ξανά.

Γιατί όμως πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν επανειλημμένα στην ίδια σχέση, παρόλο που φαίνεται ότι δεν λειτουργεί; Γιατί πιστεύουν ότι «αυτή τη φορά θα είναι καλύτερα; Υπάρχει κάτι μαγικό στη σχέση αυτή ή μήπως στον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους; Μήπως κάποιες άλλες δυνάμεις τους κάνουν να επιστρέφουν στον άνθρωπο που ήταν μέχρι τώρα στο πλάι τους, έτσι ώστε να αποφύγουν τη μοναξιά; Ας δούμε παρακάτω μερικούς λόγους.

Η επανασύνδεση δεν εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης.
Οι σχέσεις με ένα ιστορικό χωρισμού, δεν είναι καλύτερες από τις μη κυκλικές σχέσεις. Μια λογική υπόθεση είναι ότι ίσως η αγάπη, η συναισθηματική σύνδεση και η γενική ικανοποίηση που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι σε ορισμένες σχέσεις, τους αναγκάζουν επιστρέφουν.

Το ενδιαφέρον για τον πρώην σύντροφο οδηγεί σε επανασύνδεση. Μετά από τον χωρισμό, τα συναισθήματα αγάπης, νοσταλγίας και ανησυχίας για έναν πρώην σύντροφο μπορεί να συνεχιστούν. Για μερικούς ανθρώπους αυτά τα παρατεταμένα συναισθήματα είναι αρκετά για να προσπαθήσουν για μια επανασύνδεση.

Η μοναξιά είναι το κίνητρο. Ένα χωρισμός σημαίνει συχνά την είσοδο σε μα ζωή με λιγότερη συντροφικότητα. Για μερικούς ανθρώπους, ο φόβος να μην είναι μόνοι τους, αποτελεί ισχυρό κίνητρο να επιστρέψουν σε έναν πρώην σύντροφο.

Η αντίληψη γύρω από το σεξ επηρεάζει.
Ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι σε κυκλικές σχέσεις αποδίδουν μεγαλύτερη αξία στο πάθος και στο σεξ, σε σύγκριση με τους ανθρώπους σε μη κυκλικές σχέσεις.

star.gr