Τελευταία Νέα:

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Θέρμης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου


Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε, συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,


Για άλλη μια χρονιά συζητάμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για την επόμενη χρονιά. Συζητάμε δηλαδή τον προγραμματισμό της διοίκησης σε έργα, μελέτες και προμήθειες για την επόμενη χρονιά.

Κριτήριο για τη δική μας τοποθέτηση είναι

α) αν αυτά που προβλέπει το τεχνικό πρόγραμμα ικανοποιούν τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες 

β) αν η διοίκηση του Δήμου έχει αγωνιστική ή  μη στάση απέναντι στην πολιτική που υποχρηματοδοτεί τους Δήμους για να ικανοποιήσει αυτές τις αυξημένες ανάγκες και 

γ) αν έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες όλα αυτά τα χρόνια για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, μιας που μιλάμε για μια διοίκηση 10 χρόνων στον ενιαίο Δήμο και πάνω από 20 στον παλιό.

Ποιές είναι αυτές οι αυξημένες και σε μεγάλο βαθμό ανικανοποίητες  ανάγκες; 

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις εκατοντάδες προτάσεις των τοπικών συμβουλίων και θα καταλάβει. 

Σε ένα δήμο που ο πληθυσμός του ξεπερνά τους 50.000 κατοίκους είναι σοβαρές οι ελλείψεις σε: σχολική στέγη, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, πεζοδρόμια, προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, χώρους πολιτισμού, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, χώροι αναψυχής, έργα και μελέτες αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλυμμηρικής και αντιπυρικής προστασίας.

Μελετώντας κανείς το τεχνικό πρόγραμμα θα δεί σε νούμερα αποτυπωμένη τη λογική « του εφικτού», του «ρεαλισμού της υποταγής» θα πούμε εμείς. 

Θα θυμίσω αυτό που ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε πεί πριν κάποια χρόνια οτι αυτά που ζητάνε τα τοπικά συμβούλια δε γίνονται ούτε σε 100 χρόνια! Για άλλη μια χρονιά θα μείνουν ανικανοποίητες μεγάλες ανάγκες γιατί «δεν αντέχει η οικονομία», γιατί δε φτάνει το προσωπικό μας, γιατι... 

Αυτή είναι και η βασική μας διαφωνία με τη διοίκηση και το σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων παρατάξεων. Οτι κινούνται στη λογική της διαχείρισης της μιζέριας την ίδια ώρα που οι κυβερνώντες και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα πανηγυρίζουν για τα δεκάδες δις ευρώ που θα δοθούν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους!

Και επειδή ως ΛαΪκή Συσπείρωση και ως ΚΚΕ εκτιμούμε οτι είμαστε στην αρχή μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης – που  απλά επιτάχυνε η πανδημία - , την οποία θα κληθούν για άλλη μια φορά να την πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα είτε άμεσα (με τη μείωση μισθών, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, ανεργία) είτε έμμεσα (με την υποχρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, των δήμων για τα απαραίτητα έργα) 

ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ. ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ! ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Αντι αυτού βλέπουμε για μια ακόμη χρονιά να γράφονται έργα που επαναλαμβάνονται εδώ και χρόνια ή να μην αναγράφονται καν έργα που λείπουν. Θα μας πείτε: τίποτα δεν έκανε αυτή η διοίκηση; Ή θα μας πείτε: εμείς κάναμε πιο πολλά από τον τάδε ή τον δείνα δήμο.

Προφανώς κάνατε έργα. Καμιά διοίκηση δεν κινείται στο κενό και οι ελλείψεις ήταν περισσότερες. Εμείς όμως λέμε οτι τα έργα που θα αναφέρουμε παρακάτω δεν είναι πολυτέλεια, δεν είναι για το αύριο, δεν είναι για το αν θα βρούμε χρηματοδότηση. Έπρεπε να εχουν γίνει απο χτες! Και τα χρήματα θα τα διεκδικούσαμε μαζί και μαζί με το λαό της περιοχής μας αν είχατε τέτοιο προσανατολισμό. Αλλά είναι μακριά από εσας αυτή η λογική.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν:
·       θα παραμείνουν τα μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και εκατοντάδες συνδημότες μας θα πούνε το νερό νεράκι σε επέκταση Θέρμης, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Ρύσιο, Αγία Παρασκευή, Άγιο Αντώνιο και Βασιλικά λόγω του παλιού και ανεπαρκούς δικτύου, σε κάποια σημεία και με αμυαντοσωλήνες ή συχνές βλάβες
·       δεν θα έχουν αποχέτευση τα χωριά των Βασιλικών, περιοχή της Καρδίας, περιοχή του Τριλόφου και τα ορεινά χωριά μας
·       θα πλημμυρίζουμε όταν βρέχει, όπως πρόσφατα σε Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Ρύσιο, Ταγαράδες, καθώς λείπουν αντιπλημμυρικά έργα.
·       θα λείπουν 11 σχολικά κτίρια ( 7ο Νηπιαγωγείο Θέρμης, 6ο Δημοτικό Θέρμης, 4ο Γυμνάσιο Θέρμης, 2ο Λυκειο Θέρμης, 2ο Δημοτικό Πλαγιαρίου,2ο Δημοτικό Ν. Ραιδεστού, 2ο Δημοτικό Βασιλικών, Δημοτικό Σουρωτής, 2ο Λύκειο Μίκρας και τα δύο ειδικά σχολεία το ΕΕΝΓΥΛ και το ΕΕΕΕΚ Θέρμης)
·       Θα λείπουν κτίρια για τους παιδικούς μας σταθμούς
·       Θα λείπουν χώροι πολιτισμού και πολλαπλών χρήσεων σε Βασιλικά, Ταγαράδες, Πλαγιάρι, Καρδία κ.α.
·       Θα λείπει χώρος για τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιαρίου
·       Θα λείπουν περίπου 20 ακόμη παιδικές χαρές (έγιναν σε μια 5 ετία οι 40 από τις 60 με πολύ πίεση και από την πλευρά μας  - οι 30 στις αυλές των Νηπιαγωγείων).
·       Θα λείπουν σε αρκετούς οικισμούς πεζοδρόμια που να κάνουν εύκολη τη μετακίνηση πεζών και καροτσιών
·       Θα λείπουν ράμπες για τα ΑΜΕΑ
·       Θα λείπουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπυρική προστασία
·       Θα λείπουν οι μελέτες, οι έλεγχοι και τα απαραίτητα έργα για την ασφάλεια, τη στατικότητα και την αντισεισμική θωράκιση των δημόσιων κτιρίων και των σχολείων μας.
·       Θα λείπουν επαρκείς  χώροι άθλησης ιδιαίτερα στους μεγάλους οικισμούς (Θέρμη, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Ραιδεστό, αλλα και σε πιο μικρά χωριά, όπως την Περιστερά.
·       Θα λείπουν απαραίτητες επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, όπως κόμβοι, πεζογέφυρα στη Νέα Ραιδεστό κλπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν ως Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζουμε το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα και δεσμευόμαστε και απ΄αυτό εδώ το βήμα οτι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βγουν οι ανάγκες στο προσκήνιο. 

Καλούμε το λαό και τους φορείς της περιοχής μας να οργανωθεί και να παλέψει κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου, που τσακίζει τα δικαιώματα τα και αφήνει ανικανοποίητες τις ανάγκες του, έχοντας δυστυχώς απέναντί του και τη διοίκηση του Δήμου και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θέρμης

Φάνης Καρκατζούνης

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια