Τελευταία Νέα:

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείου – Οι δικαιούχοι και τα βήματα της αίτησης


Το εν λόγω πρόγραμμα επιδότησης θα έχει διάρκεια εννέα μηνών και αφορά κόκκινα αλλά και ενήμερα δάνεια και μάλιστα με υψηλότερη επιδότηση και ευνοϊκότερα κριτήρια για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους οι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, ώστε να λάβουν κρατική επιδότηση για τις δόσεις των δανείων τους.


Τα βήματα της αίτησης
Οι δανειολήπτες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του TAXISNET και θα πρέπει να συμπληρώσουν μόνο τη διεύθυνση της πρώτη κατοικίας και τα στοιχεία των προστατευόμενων μελών.

Μεγαλύτερα τα οφέλη για τους συνεπείς
Το πρόγραμμα επιδότησης θα έχει διάρκεια εννέα μηνών και το ποσοστό θα εξαρτάται από το αν το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά, αν παρουσιάζει καθυστέρηση ή έχει καταγγελθεί.

Πάντως, το μεγαλύτερο ποσοστό επιδότησης το πρώτο 3μηνο, που θα φθάνει στο 90%, θα έχουν όσοι εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους.

Οι δικαιούχοι της επιδότησης
Ενδεικτικά, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται εργαζόμενοι με μείωση μισθού ή όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», επιδοτούμενοι άνεργοι, πληττόμενοι επαγγελματίες, δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής και ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια.

Βασικά κριτήρια είναι το ύψος του εισοδήματος και η αξία της ακίνητης περιουσίας. Την Παρασκευή 31 Ιουλίου έληξε ο ισχύον νόμος για την προστασία της α΄ κατοικίας, ενώ από την αρχή του 2021 θα ισχύσει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

ergasiakanea.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια